dijous, d’octubre 04, 2012

ELS SINDICATS DE L'AJUNTAMENT NO COMPAREIXERAN A LES NEGOCIACIONS MENTRE NO SIGUIN RESPECTATS I RECONEGUTS

Les portes del gas es tanquen a la negociació fins nova ordre
En la reunió de la Mesa General de Negociació celebrada el passat 19 de setembre la representació del govern municipal va proposar la reducció del crèdit horari a l'estríctament necessari per reunions amb l'equip de govern i també a la reducció dels permisos sindicals als representants del personal laboral.
 
Aquesta proposta va ser rebutjada de manera contundent pels sindicats que van anunciar que si no es respectaven els acords sobre drets sindicals continguts al Pacte de Condicions i Conveni Col.lectiu vigents no seguirien acudint a les reunions de negociació.
 
El RD 20/2012  suspèn acords que contravinguin les disposicions generals sobre crèdit horari per funcions sindicals, però habilita la negociació de temps d'absència a través de les pròpies Meses Generals de Negociació amb la data màxima de l'1 d'octubre. Donat que l'equip de govern va suspendre la reunió de negociació del passat 26 de setembre per raons d'agenda, s'ha tirat a sobre el temps i ara els delegats LOLS estan "de facte" sense poder participar en el Comitè Unitari de Personal i sense poder preparar les reunions de negociació (cosa que si poden fer els representants de l'equip de govern i els tècnics de Recursos Humans).
 
Queden sobre la taula temes importantíssims com la cerca d'alternatives a la suspensió de la paga extra de Nadal, la redacció de l'acord sobre tres dies personals, i la negociació sobre complementació d'IT's entre d'altres temes, però els sindicats pensen que no poden afrontar processos de negociació sense garanties de respecte als drets sindicals per part de l'ajuntament.