dissabte, d’octubre 13, 2012

LA NEGOCIACIÓ SOBRE LA COMPLEMENTACIÓ DE LES BAIXES FRACASSA

L'equip de govern dóna una patada a la negociació de les IT's

 El passat dimecres dia 10 d'octubre, es va reunir la Mesa General de Negociació per tractar exclusivament sobre els criteris per la complementació d'IT's que entrarà en vigor el proper dia 15 d'octubre. Com sabeu, el nostre Pacte i Conveni Col.lectiu preveuen un 100% de les retribucions en tots els casos i per tot el període, però l'any 2010 l'ajuntament ja ho va restringir a un màxim de 90 dies en virtut de la Llei de Pressupostos del mateix any, interpretació ratificada per una sentència del contenciós administratiu previ recurs d'un treballador de l'ajuntament. El RD 20/2012 ha vingut a retallar encara més les complementacions establint un màxim d'un 50% els tres primers dies, un 75% del quart al vintè i deixant el 100% del vintunè cap endavant.
 
La postura de l'equip de govern a la Mesa no va ser només de tornar a situar el límit dels 90 dies (el RD 20/2012, a diferència de la Llei de Pressupostos del 2010 no parla en cap cas d'aquest topall temporal), sinó d'entrar a limitar encara més els casos d'hospitalització i intervenció quirúrgica (dels quals el RD extén la complementació amb caràcter general), diferenciant entre intervencions ambulatòries i entrant en disquisicions segons el tipus de malaltia. Aquest fet és la prova més evident que l'equip de govern no només no té cap predisposició negociar amb els sindicats alternatives al cop d'estat legislatiu ordit pel PP, sinó que li va la mar de bé el decret i a més intenta reblar el clau amb més propostes restrictives.

En aquesta situació la negociació esdevé impossible, sobretot quan el propi Ajuntament diu que pensa aplicar la seva proposta de totes totes. Recordem que a aquesta mesa ja no van comparèixer els sindicats UGT i CSIF per manca de pronunciament del govern municipal sobre la protecció dels drets sindicals pactats al Conveni. Hi van assistir CCOO  i CGT per evitar mals majors aportant propostes, però les postures ara mateix estan molt distanciades i aquesta situació porta inevitablement al conflicte.