dijous, de novembre 29, 2012

 
 
 
LA MESA GENERAL ACORDA UTILITZAR LA PAGA DE SETEMBRE COM A "COIXÍ"
 
Els sindicats reclamen que aquest sigui el darrer recurs i prioritzen l'avançament de la paga de juny
 
 
La Mesa General de Negociació del passat dimecres dia 28 de novembre va acordar que la paga de conciliació del mes de setembre s'avancés al mes de gener per poder esmorteir els efectes de la suspensió de la paga extra de Nadal en les butxaques dels treballadors municipals. La proposta va ser exposada per l'Equip de Govern i presentada per la Cap de Recursos Humans que va ser la persona que la va proposar. Els sindicats van agrair que, com a mínim, s'hagués buscat una possible solució tot i que van insistir que la seva preferència s'inclinava per l'avançament de les pagues, tal i com s'està fent en altres municipis. Aquesta modalitat consisteix en avançar la paga extra de juny de 2013 al gener i al juny de 2013 la de desembre, al gener de 2014 la de juny, i així successivament fins el 2015, any límit per aclarir el destí final de la paga suspesa. Es tracta d'una mesura adoptada per guanyar temps davant la incertesa de l'esdevenidor.
 
L'Equip de Govern, que en tot moment va fer palès un problema de liquiditat per afrontar els pagaments corresponents i la impossibilitat de concertació o ampliació de nous crèdits degut al pla de sanejament al que està sotmès, va assumir no obstant el compromís d'estudiar la proposta i donar una resposta abans del dia 5, data en la que tindrà lloc la propera Mesa General de Negociació.
 
En el cas que es desestimés l'avançament de la paga de juny sempre queda, doncs, el "coixí" de la paga de setembre a cobrar junt amb la nòmina del mes de gener (es va demanar que fos a primer de mes però es va denegar per raons de tràmit). L'import d'aquesta paga serà el mateix que el percebut l'any 2012 i serà regularitzat el 2013 d'acord amb el càlcul de la retribució percebuda l'any anterior, tal i com disposa el Conveni Col.lectiu i el Pacte de Condicions de Treball vigents.
 
La mesura afavoreix els salaris baixos ja que l'import a percebre és inversament proporcional a les retribucions de 2012. Això fa que aquelles persones de la plantilla amb altres retribucions quedin excloses de l'avançament. Com es pot comprovar, continuem cercant solucions després que l'informe d'intervenció de la passada setmana desestimés la concessió d'una bestreta extraordinària amb caràcter general a retornar en tres anys.