dijous, de desembre 06, 2012

EQUIP DE GOVERN I SINDICATS ARRIBEN A UN BON ACORD SOBRE COMPLEMENTACIÓ DE BAIXES LABORALS


El passat dia 4 de desembre es va arribar a un acord definitiu en el si de la Mesa General de Negociació sobre la complementació de les baixes laborals. Finalment l'equip de govern ha assumit les propostes que des dels sindicats i més concretament des de CCOO s'havia fet arribar al govern municipal.
 
L'acord contempla el pagament del 100% de la retribució en un ampli ventall de patologies així com també més enllà del 21è dia de baixa. També preveu el 100% de la complementació com a màxim en dues ocasions durant l'any, i sense superar els cinc dies, en el cas de malalties contagioses per via aeròbica d'orígen víric bacterià o per fongs.
 
Per consultar el text sencer de l'acord podeu seguir aquest enllaç:
 
 
Es pot considerar aquest acord com el més avantatjós dels que hem tingut com a referència després que el funest RDL 20/2012 del PP establís topalls màxims i deixés en suspensió tots els acords i convenis més favorables. En aquest cas hem aconseguit via excepcionalitat buscar una alternativa legal al greu atac que hem sofert els treballadors públics.
 
Aquest acord cal atribuir-ho a la força negociadora dels sindicats empesos per les darreres mobilitzacions de companys i companyes de l'ajuntament i per la voluntat de l'equip de govern, en aquest cas, per donar compliment a la moció aprovada en el ple ordinari del mes d'octubre.
 
Gràcies a tothom per fer-ho possible.