dilluns, de gener 14, 2013

ABANS/DESPRÉS: LLIURAMENT FINAL DE L'ANÀLISI DEL CONVENI QUE NO HAVIA DE RECONÈIXER NI DÉU

Finalment, potser encara en podrem salvar alguna cosa
 
Justament quan érem a punt de fer el darrer lliurament (el número 12) amb les retallades que va proposar l'Equip de Govern el passat mes de maig a través de la seva plataforma de negociació del nou conveni, aquest va rectificar a la Mesa General de Negociació (la qual havia abandonat a la darrera reunió recordem que per discrepàncies amb un comunicat de CCOO), assegurant que no rebaixarien cap condició econòmica del Pacte actual llevat d'aquelles que estiguessin il·legalitzades per una normativa superior. També van dir que ho feien sent sensibles a la situació per la que travessem els treballadors públics.

Aquest plantejament ja ens agrada més. Convençuts com estàvem que la negociació del nou Acord de Matèries Comunes (que és el nom que rebrà un cop enllestit) seria molt complicada per la formulació d'una proposta de mínims per part del govern municipal, ara la negociació pot avançar millor i encara seria possible una negociació breu, tal i com ha manifestat el govern que vol.
 
Veurem com es segueixen desenvolupant les negociacions però tots i totes sabem que les coses sovint no són atribuïbles a un sol factor. És cert que el govern municipal pot haver reconsiderat la seva proposta per la seva sensibilitat, però no en menor grau cal atribuir-ho a la mobilització dels treballadors de l'Ajuntament, a la seva persistència i a la postura dels sindicats (gairebé del tot unitària llevat d'alguns episodis).
 
CCOO intentarà fer propostes per a facilitar la participació dels treballadors i treballadores en el procés negociador. Així doncs, dimecres vinent a la reunió del Comitè Unitari de Personal es tractaran dos temes importants: com es cotinuaran desenvolupant els "Divendres Negres" i com facilitar la participació de tothom en les propostes sindicals.