divendres, de gener 04, 2013

L'EQUIP DE GOVERN ABANDONA LA MESA GENERAL DE NEGOCIACIÓ PER DISCONFORMITAT AMB UN ESCRIT DE LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO

CCOO creu que la reacció del govern és desproporcionada
 
El passat dia 19 de desembre, les representants de l'Equip de Govern van comparèixer a la Mesa General de Negociació que s'havia convocat per anunciar que abandonaven la negociació per disconformitat amb l'escrit del Comitè Unitari de Personal als comerciants. Quan per la part sindical se les va recordar que no s'havia fet tramesa de cap carta per part del Comitè Unitari i que únicament s'havia requerit a la plantilla que exposés la seva opinió o proposés esmenes, es va saber l'autèntic motiu del seu malestar. En realitat es mostraven disconformes amb la rèplica que CCOO va fer al comunicat intern de RRHH a l'hora que demanaven una rectificació.
 
Per part de la Secció Sindical de CCOO no es va efectuar tal rectificació, atès que es ratificà en el contingut de l'escrit que va adreçar a la plantilla, si bé va fer un aclariment sobre el sentit en que havien estat redactades algunes de les frases del comunicat, per esvair qualsevol malentès.
 
Posteriorment a l'abandó de les representants de l'Equip de Govern de la Mesa General de Negociació es va reunir el Comitè Unitari de Personal el qual va acordar per unanimitat no difondre la carta als comerços de Premià, ajornar la "xoriçada" prevista pel dia 21 de desembre, demanar una rectificació pública al govern municipal per haver dit que els proveïdors veurien endarrerits els pagament per haver d'afrontar l'avançament de l'ajut a la conciliació del mes de setembre i reivindicar el dret a la llibertat d'expressió que s'havia vist compromesa amb els darrers esdeveniments.
 
CCOO, que considera desproporcionada la reacció del govern municipal, ja ha manifestat la seva voluntat de reemprendre el dialeg el més aviat possible. El proper dia 9 de gener tindrà lloc una nova sessió de la Mesa General de Negociació que cal esperar que es desenvolupi amb normalitat i serveixi per discutir, entre d'altres coses, quina sortida es pot donar als premis d'antiguitat que figuren al Conveni Col.lectiu i que també es veuen afectats pel maleït RDL 20/2012.