divendres, de juliol 26, 2013


S'APROVA DE FORMA DEFINITIVA EL REGLAMENT DE TRANSPARÈNCIA I ES RECULLEN PARCIALMENT ESMENES DE CCOO
 
 
El Ple Municipal ha aprovat aquesta setmana de manera definitiva el "Reglament Municipal de Govern Obert i Participació Ciutadana". Encara no hem tingut accés a l'expedient per conèixer quines de les esmenes presentades per CCOO han estat estimades i quines desestimades, de manera que ens comprometem a fer un quadre comparatiu quan disposem de la informació i ho farem públic. A tall anecdòtic, però, cal dir que en la presentació del punt plenari l'Alcalde va obviar en tot moment el nom del sindicat que presentava les esmenes, en aquest cas CCOO, i va haver de ser el portaveu de ICV-EUiA, Alfons Barreras qui ho esmentés en la seva intervenció.
 
Més enllà d'aquesta anècdota, i per molt que l'acord sobre el "Reglament de Govern Obert" hagi reunit el consens màxim entre els grups municipals, la reflexió que s'imposa és que aquest tipus d'iniciatives responen més a la dinàmica institucional que a una altra cosa i desvetllen la lògica desconfiança del poble. Tothom sap que per molt obert que pretengui ser un ajuntament mai ho serà en la suficient mesura com per posar en evidència les seves pròpies males pràctiques. Per això la immensa majoria del poble no s'ha llegit ni ha presentat esmenes a la proposta, i perquè desconfia d'aquesta manera de fer que sembla que vulgui aparentar una democràcia participativa que a la pràctica no és real, aprofundint en allò que venim a dir la "desafecció política".
 
La prova del que diem és que en el mateix ple es va aprovar la compatibilitat que havia sol.licitat un funcionari de l'Ajuntament, però fa mesos que CCOO vam demanar a RRHH les compatibilitats que el Ple havia reconegut fins ara i a quins funcionaris afectava i encara esperem resposta. També cal recordar que fins ara l'Ajuntament ha incomplert el seu propi mandat de donar publicitat als imports de complement de productivitat del 2012. De manera que transparència....però controlada.