dijous, d’abril 10, 2014

GOVERN I SINDICATS ACORDEN UNS NOUS CRITERIS DE PRODUCTIVITAT




Semblava gairebé impossible per la postura mantinguda pel govern fins ara, però en la Mesa General de Negociació del passat 2 d'abril es va arribar a un acord en matèria de productivitat prenent com a base la proposta que va fer CCOO i que va rebre l'adhesió de la resta de sindicats.


Segons aquest acord els nous criteris de productivitat depenen en un 80% de l'assoliment d'objectius. Aquests objectius els decidirà cada departament i seran compartits pel personal que en depengui. Aquest 80% es descomposa de la manera següent: 10% per objectius generals, 50% per objectius departamentals i un 20% en relació a la satisfacció dels usuaris.

Pel que fa a l'altre 20% aquest es destinarà a l'avaluació del rendiment individual i es dedicarà a parts iguals a valorar l'autoformació efectivament realitzada i l'avaluació individual que es farà en base a enquestes, que redueixen els factors vigents fins ara, dels superiors valorant els subordinats i d'aquests valorant els caps (mitjana aritmètica).

També com a novetat s'incorpora que els diners descomptats per baixes i per altres absències no es perdrà sinó que repercutirà en els companys de la unitat llevat que es demostri que l'absència ha estat substituïda per qualsevol mecanisme.

Els diners que no s'assoleixin en el capítol d'objectius passaran a engruixir la dotació per avaluació del rendiment individual.

Amb aquest acord es supera un entrebanc que els sindicats havien situat com l'escull més important de cara a la signatura del nou Acord de Matèries Comunes i tanca un període crític en les relacions laborals condicionades per uns criteris de productivitat basats amb la màxima subjectivitat que, a partir d'ara, esdevindrà mínima.