dilluns, de maig 26, 2014

ES FAN PROVES PER A LA SELECCIÓ D'UN TÈCNIC DE CULTURA I D'UN RESTAURADOR DEL MUSEU MUNICIPAL

Molt edifici però pocs treballadors
La setmana del 19 al 23 de maig han tingut lloc al centre cívic les proves selectives per proveir un lloc de Tècnic de Cultura que es contractarà fins a final d'any, i d'un Restaurador del Museu que es mantindrà fins a la convocatòria definitiva de la plaça.

Aquesta convocatòria respon a la necessitat generada per la marxa de personal del Museu per diverses circumstàncies que havien deixat el servei amb una sola persona i només amb el recolzament de Plans d'Ocupació. Cal recordar que CCOO ja va advertir en el moment d'aprovar els pressupostos i la plantilla d'enguany sobre la irregularitat de disposar d'aquests plans d'ocupació com si es tractés de personal de plantilla i per tant creant unes falses expectatives quant als nivells de servei. Lamentablement el govern municipal continua utilitzant aquests treballadors bàsicament per suportar serveis infradotats de personal o per fer substitucions puntuals.

En el cas del Museu era especialment sagnant la situació ja que en poc temps havia marxat una tècnica conservadora, una treballadora d'una empresa externa i la directora. El fet que només quedés una persona al servei va obligar a traslladar efectius del departament de Cultura. La provisió d'aquestes dues places, doncs, era obligada si realment es vol modernitzar i projectar aquest servei tal i com es recollia a la memòria justificativa per a la desaparició del patronat i l'assumpció de la gestió directa per part de l'Ajuntament.

Llàstima, però que per una falta de planificació i d'atenció patida durant molts anys s'hagi arribat a una situació extrema per actuar.