dilluns, de maig 26, 2014

ES NEGOCIEN LES CONDICIONS ECONÒMIQUES DEL NOU ACORD DE MATÈRIES COMUNES


La negociació no és un tema menor ni fàcil

Les negociacions del nou Acord de Matèries Comunes estan ara mateix dedicades a les condicions econòmiques. Es manté el redactat de conceptes retributius dels quals cal destacar el manteniment de l'equivalent retributiu al complement de destí màxim assolit en aquells casos en que, en consolidar una plaça , aquesta tingués un nivell inferior. El redactat de productivitat, recull els criteris objectius que es van pactar fa uns mesos i s'actualitzaran amb el cost de vida els complements de jornada partida i festivitat. 

Els aspectes més complexos són els relacionats precisament amb la matèria de jornada. Es reconeixeran jornades especials a determinats llocs de treball i els sindicats estan a l'espera d'una proposta de l'ajuntament en matèria de disponibilitat parcial o distribució irregular de jornada. També es preveuen compensacions a aquells treballadors que hagin de pernoctar fora del domicili per raons de servei quan es tingui cura de terceres persones. 

Pel que fa a hores extres s'ha arribat a un principi del qual no es faran distincions entre departaments a l'hora de compensar econòmicament o bé en temps de descans (fins ara el fet que hi hagués departaments que fessin hores extres retribuïdes mentre que als altres només s'oferia compensació en temps de descans generava un greuge que calia regularitzar). Aquest criteri no s'aplicarà a al policia local donades les característiques del servei que presten (seguretat pública i sotmetiment a quadrants) de manera que tindran un tractament específic quant a la percepció econòmica d'aquests serveis extraordinaris. També s'ha acordat una compensació per hora extra normal amb proporció 1=1,5 (una hora i mitja de compensació per cada hora treballada) en lloc de la que havia fins ara 1=1, que havia arribat a pervertir la jornada laboral ordinària.

Finalment també s'ha arribat a un principi d'acord sobre la dotació de crèdits pressupostaris dins de les possibilitats legals de disposició de capítol 1 vinculada a aspectes de qualitat del servei públic municipal.

Òbviament aquestes qüestions encara s'han de rematar en la negociació i tenen un caràcter provisional condicionadament a la signatura del nou acord.