dimarts, de juliol 15, 2014

L'AJUNTAMENT APROVARÀ UN PROTOCOL D'ACTUACIÓ PER SITUACIONS D'ASSETJAMENT MORAL, SEXUAL O PSICOLÒGIC

Contra la indefensió, regulació del mòbbing

CCOO va proposar integrar en les negociacions del nou Acord de Matèries Comunes un protocol per abordar situacions de persecució moral, sexual o psicològic a la feina. Aquest protocol, una vegada acceptat pel govern municipal s'aprovarà, però, com a peça separada en la mateixa sessió plenària que doni llum verda al nou Acord i al Reglament de segona activitat, previsiblement el proper mes de setembre.

Es tracta d'un tema pendent que hi ha qui pensa equivocadament que no es dóna al nostre Ajuntament però que en realitat ja està sent tractat específicament pel Comitè de Salut Laboral, el qual ha iniciat actuacions  a la Policia Local  que en el futur s'ampliaran a la resta de departaments. Cal abordar situacions que es pateixen en silenci però que es tradueixen en situacions d'IT o d'inseguretat en el treball. L'administració és un terreny abonat perquè es produeixin casos que s'enquisten en el temps perquè no hi ha una protecció adequada dels treballadors i treballadores objecte de persecució.

La millor manera de tractar el que es coneix popularment com a mòbbing és amb la prevenció en base a mesures organitzatives però és evident que sense una regulació en la manera d'afrontar aquest tema és complicada la resolució final quan no queda altra via que la judicial. Així doncs, un motiu més per estar satisfets del treball sindical i també una enorme expectativa posada en els professionals de l'ajuntament implicats en la gestió dels Recursos Humans que tindran una eina més de lluita contra aquesta maleïda conducta.