divendres, de setembre 12, 2014

EL PLE MUNICIPAL DE DIMECRES 17 DE SETEMBRE APROVARÀ EL NOU ACORD DE MATÈRIES COMUNES


La signatura formal de l'Acord es va fer el passat 23 de juliol

L'Acord de Matèries Comunes pel personal de l'Ajuntament de Premià de Mar pel període 2014-2017 està donant les darreres passes per la seva definitiva entrada en vigor.

El passat 23 de juliol es va procedir a la signatura protocolària del nou Acord a l'espera dels informes tècnics previs a la seva aprovació plenària. Aquests informes que s'han rebut durant la primera setmana d'aquest mes de setembre han posat al descobert fonamentalment una possible qüestió d' il·legalitat, una altra de materialització pressupostària i una tercera qüestió relativa a la dificultat d'aplicar els criteris de productivitat que s'han d'abonar el 2015 per l'obstacle que suposa procedir a la seva meritació tan sols en el tercer trimestre de l'any i fer l'extrapolació a tot l'any 2014.

Per salvar les dificultats que suposa per govern i sindicats aquest obstacle, es va reunir d'urgència la Mesa General de Negociació el passat 10 de setembre. En aquesta reunió es va acordar donar un nou redactat a les clàusules d'actualització d'imports en l'articulat d'acord amb l'IPC, ajornar l'executivitat de determinats articles a l'any 2015 per assegurar la disponibilitat pressupostària i fer front a l'obligació adquirida pel govern i a facultar a la Mesa General per a trobar una solució al problema generat per l'endarreriment en la signatura del nou Acord que ha impactat en els criteris de productivitat d'enguany.

Per últim cal recordar que l'Acord que es portarà a aprovació dimecres vinent va ser ratificat pel 82,29% dels treballadors i treballadores que van participar en el referèndum celebrat els dies 4 i 7 de juliol. Des del Comitè Unitari es farà pròximament una crida a la participació dels treballadors en aquest ple. El Comitè també ha demanat intervenir durant el debat del punt i té previst fer unes sessions informatives en els diferents centres de treball entre els darrers dies de setembre i els primers d'octubre.