dilluns, de maig 25, 2015

El Comitè Unitari de Personal efectua consultes a l’AEAT sobre la declaració d’IRPF de 2014


Arran de la preocupació expressada per molts treballadors respecte al sistema de tributació seguit per l’any 2014 per indicació de RRHH, el Comitè Unitari de Personal ha efectuat una consulta a l’Agència Tributària. Per aquest motiu dos dels seus membres: Vicenç Miralles (CGT) i Llorenç Barraca (CCOO) s’han desplaçat a la delegació de Mataró.

En el benentès que cadascú té una realitat contributiva diferent, tot sembla indicar que la recomanació és que s’imputi tot el percebut el 2014 a aquest exercici i que no es facin declaracions complementàries de 2012 i 2013 tal i com suggeria el departament de Recursos Humans.

El mètode utilitzat enguany per aquest departament ha desconcertat molts companys de la plantilla i, tot i que els seus responsables han assegurat que no es donaran aquests problemes en els propers anys, des de CCOO pensem que cal ser molt curós quan les mesures de caràcter econòmic afecten un col·lectiu important com és el de la plantilla municipal amb 200 treballadors.

Segons com sigui la resposta escrita que rebem de l’AEAT, des de CCOO ens podriem plantejar fins i tot demanar compensacions pel perjudici econòmic que l’actuació de l’Ajuntament hagi pogut suposar als companys i companyes.