dimarts, de setembre 29, 2015

INCERTESES SOBRE DETERMINADES COMPLEMENTACIÓ DE BAIXES PER MALALTIES CONTAGIOSES

Arran de determinats casos de malalties infeccioses en la plantilla que han motivat la reclamació dels treballadors afectats, s’ha posat al descobert la dificultat de gestionar el que reconeix l’Acord de Matèries Comunes 2014-2017 en el seu article 72.4) relatiu a les malalties infecto-contagioses.

Com sabeu, es complementen amb un màxim de dues vegades l’any els cinc primers dies a comptar des de la baixa per malalties contagioses per via aeròbica d’origen víric, bacterià o fongs. No hi ha limitació en el cas de malalties infectocontagioses quan per motiu del seu lloc de treball, el treballador pot propagar la malaltia a companys/es i usuaris del servei, si bé ho condiciona a la determinació dels col•lectius afectats.

A la Comissió Mixta s’ha arribat a un principi d’acord pelque fa al primer cas, adoptant un criteri mèdic publicat per la Seguretat Social de duració de determinades malalties com la grip, refredats, conjuntivitis… però encara no ha estat així en el segon cas, en el que els sindicats reclamen que no es rebaixi la complementació del 100%. 

CCOO interpreta que la propostes que fins ara ha posat sobre la taula el govern penalitza determinades malalties i vulnera l’Acord de Matèries Comunes.  Des del sindicat entenem el govern pot caure en el perill de no interpretar l’article 72.4), sinó  de donar una nova redacció que desvirtua el sentit de l’acord.

En aquests moments s’està pendent que la part sindical formuli una contraproposta de redacció del formulari que ha d’omplir el facultatiu per al reconeixement de la complementació.