dimarts, de setembre 29, 2015

S’APROVEN LES BASES GENERALS DE CONTRACTACIÓ

El ple ordinari del mes de setembre va aprovar les bases generals de contractació. Aquest no és un tema obviable per part dels sindicats ja que fixa el marc que han de seguir els processos particulars de contractació per obres, subministraments o serveis.

CCOO ja havia demanat en la negociació de l’Acord de Matèries Comunes introduir un articulat que permetès garantir els drets dels treballadors de les empreses concessionàries, però el govern s’hi va negar al•legant que depassava el nostre marc de representació. El nostre sindicat ja tenia preparada una moció per als grups municipals orientada a distingir aquelles empreses que observen unes bones pràctiques laborals: salaris correctes, aplicació de conveni, absència de condemnes judicials…etc. 

En aquestes bases no s’hi contempla cap d’aquests aspectes que hagués ajudat a contribuir a unes condicions de treball menys precàries pels treballadors/es de les empreses contractades. Unes contractacions que, si no canvien les coses, lamentablement aniran en augment per la desviació de recursos per a la gestió pública directa en favor del sector privat que és el propòsit del govern espanyol i que troba el seu màxim exponent en l’ALRSAL.