dissabte, de maig 21, 2016

AJUNTAMENT I SINDICATS ACORDEN QUE L’EMPRESA MERS EFECTUI LA VALORACIÓ DE LLOCS DE TREBALL

Una vegada escoltades les tres empreses convidades a presentar ofertes per a la realització de la valoració de llocs de treball aquest any 2016 (DALEPH, MERS i CGP) i estudiades les seves propostes econòmiques i metodològiques, govern i sindicats han arribat a un consens sobre l’empresa que durà a terme aquesta tasca. Es tracta de la firma MERS, la qual ja havia treballat la valoració l’any 2012 tot i que els resultats no van ser aplicats en el seu moment per l’ajuntament. 

El termini d’execució dels treballs es calcula en 6 o 7 mesos i prendrà com a base l’organigrama aprovat pel ple municipal el passat mes d’abril. La proposta de MERS preveu tres fases: Fase 1 (anàlisi i validació de la situació organitzativa actual de l’Ajuntament) que es faria de juny a setembre, Fase 2 (Valoració de llocs. Sistema de punts per factor) de setembre a novembre, i Fase 3 (Informe de conclusions) el mes de desembre. Els treballs tindran un cost aproximat de 18.000 euros i es resoldran mitjançant contracte menor, circumstància que contribuirà a l’agilitat del procés i permetrà que el mes de juny ja puguin començar els treballs. En aquest sentit, en la darrera Mesa General de Negociació celebrada el 18 de maig es va acordar programar per la segona setmana del mateix mes de juny, una assemblea general informativa adreçada a tota la plantilla amb presència de representants de MERS, de Recursos Humans i del Comitè Unitari de Personal. Aquesta convocatòria obeeix a l’exigència feta des de CCOO per assegurar un procés el més transparent i participatiu possible. 

Tot fa pensar, doncs, que com a molt tard el primer trimestre de l’any 2017 estaria enllestida una nova Relació de Llocs de Treball i una plantilla que ja podria incorporar novetats organitzatives. Aquests dos instruments permetran disposar d’una estructura ordenada quant a funcions i retribucions, i d’una eina dinàmica que eviti situacions com la que hem viscut en aquest ajuntament els darrers anys d’improvisació i de subjectivitats que han comportat greuges i frustracions per una part important del conjunt de treballadors i treballadores municipals. Celebrem la concurrència de voluntats en aquest cas de l’ajuntament i els sindicats per impulsar aquest procés.