dissabte, de juny 25, 2016

OBJECTIUS DE PRODUCTIVITAT 2016: EL MÉS CALENT A L’AIGÜERA

L’annex.3 de l’Acord de Matèries Comunes (criteris de productivitat) regula el procediment per a la meritació del complement de productivitat que es fa efectiu el mes de març de cada any. 

El 50% de l’import total el determina l’assoliment del que es coneix com “Objectius per departament”.En l’article 6.2 es disposa que el regidor/a farà una proposta en la que es determinaran tres objectius a assolir que hauran de ser “compartits” amb els treballadors/es de cada departament. Aquesta proposta es passarà posteriorment a la Mesa General de Negociació per ser acordats abans del 31 d’octubre de cada any. Una vegada adoptat l’acord, es traslladarà a Recursos Humans perquè els faci públics abans del 31 de desembre per tal que siguin coneguts pels treballadors i treballadores i possibilitar la seva meritació l’any següent. 

No cal dir que cap d’aquests passos es van fer l’any 2015 i ara ens trobem a les acaballes del mes de juny de 2016 encara desconeixent els objectius que hem de meritar per a fer possible el cobrament del 50% de la paga de productivitat prevista pel mes de març de 2017. 

L’ajuntament no ha proposat res a la Mesa General però si que ha fet arribar als sindicats una proposta d’objectius que no s’ajusta al que contempla l’Acord de Matèries Comunes, ja que no ens consta que s’hagi formulat proposta (amb participació dels treballadors/es) per part dels regidors, i que el nombre d’objectius en alguns casos és molt superior als tres, per no parlar de l’equilibri en la naturalesa dels objectius entre diferents departaments que també es un aspecte recollit en el text legal i sobre el qual també hi ha molts dubtes. 

En definitiva, estem a les portes de les vacances d’estiu sense haver tractat aquest tema circumstància que requerirà com així ha passat des de l’aprovació de l’Acord de Matèries Comunes (setembre de 2014) de solucions extraordinàries a qüestions previsibles.