dissabte, de juliol 16, 2016

BENVINGUDA AMB DESCORTESIA

El govern municipal ignora la petició sindical de participar en la sessió de benvinguda dels nous plans d’ocupació.


El passat 1 de juliol com és costum en aquests casos, l’alcalde Miquel Buch, acompanyat del regidor de Promoció Econòmica David Gutiérrez, van donar la benvinguda als nous plans d’ocupació contractats dins del Programa de Foment de l’Ocupació Local de la Diputació de Barcelona. Es dóna la circumstància, que amb molta anterioritat, concretament el 9 de març de 2016, el Comitè Unitari de Personal va demanar participar en aquesta sessió després de la benvinguda institucional i aprofitar l’ocasió per informar-los com a treballadors sotmesos a certes singularitats sobre els drets que els assisteixen.

En aquest sentit, el dia 29 de juny el Comitè Unitari va fer lliurament a David Gutiérrez, com a regidor de Promoció Econòmica i per tant un dels responsables dels Plans d’Ocupació, d’un dossier en el que es justificava documentalment les raons que han portat als sindicats a mostrar-se crítics amb el govern en aquesta matèria. El Sr. Gutiérrez va donar en aquesta reunió mostres d’entendre la problemàtica. 

La desestimació, per la via dels fets de la petició del Comitè Unitari, posa en evidència el nul interès de l’Alcaldia per afavorir un clima de diàleg. Per altra banda, la pràctica totalitat dels contractes dels plans d’ocupació, continuen incloent clàusules pressumptament il·legals, ja que preveuen una jornada de treball de dilluns a diumenge, incomplint l’Acord de Matèries Comunes vigent, aprofitant la vulnerabilitat d’aquests treballadors/es tot i l’advertiment dels sindicats.