dilluns, de gener 30, 2017

CONVENI DE COL.LABORACIÓ AJUNTAMENT I CONSELL COMARCAL PER L’ÚS I GESTIÓ DE BORSES DE TREBALL

L’ajuntament de Premià de Mar ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme per tal que aquest organisme, a requeriment de la corporació i per a la cobertura de determinats llocs de treball, faci una preselecció de candidats/es per cobrir diferents vacants.
 
En principi, des del sindicat de CCOO veiem útil aquesta col·laboració per resoldre el problema d’alguns ajuntaments (sobretot els més petits) per cobrir llocs singulars, però no de la manera com s’està plantejant, ja que funciona bàsicament com a sistema de descàrrega de feina dels Recursos Humans dels ajuntaments de la comarca. Així, el conveni tancat entre Ajuntament i Consell Comarcal no contempla precisament perfils professionals massa singulars i pel contrari, s’ofereix col·laboració en la selecció de llocs adscrits a Treball social, Administratiu, Promoció Econòmica, Informàtica, Manteniment, i Consergeria.
 
Concretament el passat 9 de desembre el Consell Comarcal ja va iniciar el procés per a conformar borses de treball d’Educadors Socials, Treballadors Socials i Auxiliars administratius. Arran d’aquestes convocatòries, l’ajuntament de Premià de Mar ja hi ha participat i ha rebut cinc candidats que han estat preseleccionats pel Consell per ocupar un lloc d’auxiliar administratiu i ho ha justificat per motius d’urgència. La selecció definitiva la va fer el propi ajuntament el dia 18 de gener.
 
Creiem que la col·laboració amb els ens supramunicipals: Consell Comarcal, Diputació... només s’hauria de produir per cobrir, insistim, llocs de caràcter singular. En la resta de casos Recursos Humans hauria de fer convocatòries pròpies, que segurament, podria cobrir amb personal de la borsa de treball del municipi, sense recórrer a suport extern, cosa que beneficiaria a gent en atur de Premià de Mar.