divendres, de juliol 27, 2018

COMISSIÓ MIXTA DE SEGUIMENT I INTERPRETACIÓ DE L’ACORD DE MATÈRIES COMUNES (25 JULIOL 2018)


Flexibilitat

S’interpreten els articles 9 i 11 de l’Acord.

Es conclou que la flexibilitat està directament relacionada amb els horaris de treball i en molts casos, amb els horaris d’atenció al públic. En aquest sentit les comunicacions als treballadors/es dels seus horaris quan aquests difereixen del règim general ja fa temps que van ser fetes i reclamen una actualització.


Per altra banda cal introduir mesures orientades a integrar criteris de la reforma horària i les parts reconeixen la reinstauració de la jornada de 35h en el moment en que legalment sigui possible, recuperant així les condicions horàries anteriors al RD 20/2012.

Tenint en compte aquestes consideracions, s’acorda desplegar l’article 11.1 de l’Acord de Matèries Comunes en el sentit de fer un estudi sobre la flexibilitat que agrupi totes aquestes qüestions que hi tenen una relació i que s’integri en la negociació de la revisió parcial de l’Acord.

Ajut social article 98 de l’Acord de Matèries Comunes

A petició de la part sindical es demana que quedin clars els criteris pels quals s’ha de regir la concessió anual d’aquest ajut, tant pel que fa a les quantitats recollides al taula, com a la temporalitat en la meritació i justificació.

Per no alterar els treball que està desenvolupant Recursos Humans per fer efectiu el seu abonament juntament amb la nòmina del mes de setembre, els canvis que es puguin acordar no tindran lloc fins l’any 2019, en base a un nou redactat que s’incorporarà en la revisió parcial de l’Acord de Matèries Comunes.

Per aquest any 2018 regiran els criteris que s’han fet públics a la plantilla a través de Recursos Humans, amb la única modificació de l’augment de l’1% en els valors frontera que determinen les franges retributives. Una vegada aplicat aquest 1% Recursos Humans tornarà a publicar la taula que tindrà caràcter definitiu per aquest any.