dimarts, de maig 24, 2022

CCOO REBUTJA LA PROPOSTA DE NOVA REDACCIÓ DE L’ARTICLE 100 DE L’ACORD DE MATÈRIES COMUNES EN RELACIÓ A LA PRODUCTIVITAT DEL PERSONAL DE L’OAC

 

CCOO, junt amb els altres dos sindicats representats a la Mesa General de Negociació, va rebutjar la proposta de modificació de l’article 100 de l’Acord de Matèries Comunes que reconeix una productivitat al personal de l’OAC que efectua tasques d’atenció al públic. La modificació pretenia, sense, augmentar la dotació econòmica individual, reconèixer els llocs de treball de l’OAC (incloent el comandament) i també  els d’auxiliar de serveis d’atenció i acció social.

Malgrat que l’ajuntament ja fa temps que disposa d’una proposta de CCOO per incorporar un nou factor d’Interacció amb la ciutadania” que engloba com a concepte diverses formes d’atenció al públic, dins del complement específic, no s’hi ha pronunciat. La proposta municipal reformula de manera poc ambiciosa l’article 100 només per donar cabuda determinades figures professionals i amb caràcter no consolidable, de manera que el personal de l’OAC (a qui actualment s’aplica l’article 100) no  hagués vist millorades apreciablement les seves condicions.

Insistim en la nostra idea de reconèixer un nou factor dins de la valoració dels llocs de treball d’interacció amb la ciutadania amb proporcionalitat de cada lloc respecte a la intensitat amb la que es dona aquesta característica. Des de CCOO, malgrat veure positiu que s’incorpori a aquest reconeixement a personal diferent del de la pròpia OAC, no considera encertat que es faci efectiu amb independència de la intensitat amb que s’efectua l’atenció al públic.

Per últim, CCOO entenem que a la vista d’un possible acord sobre el Reglament de Teletreball, el factor d’interacció a la ciutadania hagués pogut servir de contrapès per aquells llocs de treball que per raons objectives s’haguessin vist exclosos del treball a distància.

Lamentablement no ha estat possible arribar a un acord, però seguirem sent proactius per donar satisfacció a aquesta demanda.