dimecres, de setembre 21, 2022

ELS SINDICATS JA DISPOSEM DE LES BASES D’ESTABILITZACIÓ DEL PERSONAL INTERÍ

 

El passat dilluns 19 de setembre, l’ajuntament va fer arribar als sindicats la proposta de bases dels processos d’estabilització del personal interí, tant pel que fa als companys i companyes que seran seleccionats/des pel sistema de concurs com els que ho faran per concurs-oposició. Aquestes bases les va enviar l’ajuntament en l’interès de negociar i arribar a acords en una Mesa General de Negociació que estava convocada inicialment per dimecres dia 20-09-2022 però que s’ha ajornat perquè els sindicats les puguem analitzar. Cal tenir en compte que el termini per publicar aquestes bases finalitza el 31-12-2022 i encara hi ha marge per la negociació.

Seria desitjable que l’ajuntament afrontés aquesta negociació entenent que el que pretén el procés extraordinari d’estabilització és consolidar les places interines de l’organització en situació d’abús de temporalitat causant el menor trasbals possible, fet que hauria de comportar orientar el contingut de les bases a afavorir les possibilitats dels companys i companyes que es troben actualment prestant serveis a l’ajuntament com interins/es. No fer-ho així ens portaria a un conflicte per quant la no discriminació positiva d’aquest personal podria contribuir a la pèrdua de la plaça que està ocupant en benefici de personal extern. En aquest sentit, creiem sincerament que pel que no està pensada la llei és per afavorir la mobilitat funcionarial entre administracions i és per això que des de CCOO defensarem en la negociació les màximes possibilitats pel personal interí de l’Ajuntament de Premià de Mar.

A continuació fem un enllaç a la pàgina web del Sector d’Administració Local de CCOO on trobareu alguns acords de bases que ja s’han aprovat en altres administracions:

 https://fsc-local.ccoo.cat/estabilitzacio-lluitem-i-arribem-a-acords_2/