dijous, de juny 13, 2013


ACORD SOBRE JORNADA LABORAL, PERMISOS I LLICÈNCIES




El passat dimecres dia 12 de juny, la Mesa General de Negociacíó va arribar a un acord definitiu sobre jornada laboral, permisos i llicències. L'acord recull majoritàriament les propostes sindicals amb alguns matisos. L'entrebanc més important que hem tingut ha estat el derivat de la necessitat de reglamentar la reducció a 35h en base a l'autoformació.
L'autoformació seguirà dos criteris: un subordinat a la simple justificació i destinat a matèries relacionades amb el el lloc de treball des d'una perspectiva individual: millora de la condició física, ús d'eines informàtiques associades amb la vinculació laboral a l'ajuntament (portal de l'empleat), manteniment físic, gestió del correu electrònic, així com la formació en el coneixement de drets laborals i els serveis públics.
L'altre criteri es desenvoluparà en forma d'autoformació relacionada amb continguts de caràcter tècnic i operatiu del lloc de treball i no només estarà sotmès a justificació sinó també a avaluació per part dels Recursos Humans. Aquesta autoformació tindrà efectes tant per la carrera administrativa com per la productivitat. Les matèries que computaran les proposarà anualment Recursos Humans, si bé els caps de servei i els mateixos treballadors interessats en podran proposar.
 
Un altre aspecte destacat de l'acord és la disposició per part dels empleats de 30 hores anuals destinades a conciliació de la vida laboral i familiar. D'aquestes 30 hores durant aquest 2013 només es podrà disposar de 15h.