diumenge, d’octubre 20, 2013

L'AJUNTAMENT DISSOL ELS PATRONATS DE L'ESCOLA DE MÚSICA, EL MUSEU I  LA RADIO

L'Ajuntament  ha dissolt en el darrer ple el Patronats de l'Escola de Música,  Museu d'Estampació Tèxtil i de la Radio Municipal. El canvi de gestio d'aquests organismes autònoms pretén respondre a una major economia procedimental i administrativa i adaptar les seves estructures.

De la revisió dels expedients feta pel Comitè Unitari de Personal podem concloure que si bé en el cas de la radio municipal s'invoca una raó normativa (l'adaptació a la Llei de l'Audiovisual de Catalunya), en el cas del Museu i de l'Escola de Música únicament s'aporten raons d'eficiència administrativa que sembla que han de contribuir a una menor despesa de gestió. Aquesta percepció, però, no es suporta en cap estudi de costos (al menys això es desprèn de la documentació obrant a l'expedient).

La postura des de CCOO és col·laborar amb l'ajuntament a fer sostenible aquests organismes sota la condició del manteniment de les plantilles. La integració de l'Escola de Música i del Museu en la gestió directa de l'ajuntament comportarà que el seu personal passarà a estar cobert per l'Acord de Matèries Comunes que s'està negociant. En el cas de l'Escola de Música, els treballadors disposen ara d'un conveni propi que caldrà convertir en annexe a l'Acord en procés de negociació.

Mentre que el personal d'aquests dos organismes passarà a l'ajuntament, en el cas de radio Premià, aquests s'integraran a l'empresa municipal Premià Serveis.