diumenge, d’octubre 20, 2013

L'AJUNTAMENT ESTUDIA UNA REMODELACIÓ DEL DEPARTAMENT D'ESPORTS

El govern municipal està estudiant una remodelació del personal del departament d'Esports atès la conflictivitat que s'ha generat per un sobredimensionament de les tasques respecte als recursos humans disponibles.

 Arran d'un requeriment per part del Comitè Unitari de Personal als responsables polítics i als tècnics de Recursos Humans, va tenir lloc el passat mes de juny una reunió en la que els treballadors van fer palès la desproporció de les tasques (gestió i manteniment de tres instal.lacions (Pavelló Voramar, Pavelló Poliesportiu i Camp de Futbol) a més de l'activitat de foment d'activitats esportives al municipi i la gestió pròpia de matèries relacionades amb les entitats esportives de Premià de Mar. Per afrontar tota aquesta tasca només disposen d'un tècnic, un dinamitzador (compartit amb altres àrees) una administrativa amb dedicació parcial (mínima) i dos conserges que han de cobrir tots els torns i no disposen de substitut en cas d'absència.

El Comitè Unitari de Personal va demanar que el personal del departament d'Esports fes una proposta dels serveis que es podien oferir amb el personal actual i a l'ajuntament un estudi de càrregues de treball. El responsable d'Esports va fer la seva part: un informe exhaustiu de l'actual situació del personal, el temps que es dedica a cada funció professional i les propostes de serveis possibles a partir d'aquesta realitat. Per part de l'ajuntament no s'ha lliurat encara cap estudi de càrregues de treball i redueix la problemàtica a un tema d'organització de conserges i de compliment de les tasques assignades.

Des de CCOO opinem que  no es tracta només d'un problema de conserges i que cal abordar de manera integral uns problemes que tenen més a veure amb unes excessives càrregues de treball i unes fitxes de llocs de treball defectuoses que desproveeixen els treballadors de la certesa en les seves condicions de treball. Es pot dir que actualment aquest departament és un departament de càstig i això, des del nostre punt de vista és totalment inadmissible.