dijous, de gener 14, 2016

LA POLICIA LOCAL DE PREMIÀ DE MAR ESDEVÈ UNA REPÚBLICA INDEPENDENT EN MATÈRIA DE SEGURETAT PÚBLICA

La Policia local de Premià de Mar segueix sense eines per a poder treballar en condicions de seguretat adients a la via publica, fet que complica els problemes ja denunciats a riscos laborals i reconeguts per la inspecció de treball.

En aquests moments la Policia Local de Premià de Mar, es troba desconnectada de la resta del món policial, per la manca d'eines que no es posen a l’abast de la plantilla per motius que desconeixem perquè no rebem respostes i que deixen als agents de carrer amb una manca de seguretat evident i al poble amb un servei molt deficient. 

Concretament estem parlant de LA XARXA RESCAT I EL NIP-SIP (NUCLI D’INFORMACIÓ POLICIAL – SISTEMA INFORMÀTIC POLICIAL). 

Perquè serveixen aquestes eines? 
La xarxa rescat consisteix simplement en una emissora de ràdio, un equipament que tenen la gran majoria de les policies locals per informar i rebre amb celeritat informació d’un fet delictiu en el mateix moment en que succeeix o del qual es te coneixement. Dins aquesta mateixa xarxa es troba integrada la Policia de Catalunya – Mossos d’Esquadra. 

Com pot permetre l’equip de govern que fets que poden haver ocorregut a poblacions del voltant com per exemple: un atracament, una violació, un robatori en una vivenda o la sostracció d’un vehicle no pugui ser comunicada de forma immediata a Policia Local Premià de Mar? , la situació és absurda. Una persona que acaba de cometre un delicte al poble del costat pot passejar-se tranquil·lament davant de la policia de la república independent de Premià de Mar amb total impunitat ja que no ens haurem assabentat. Recordem que el mateix pot passar en sentit contrari, de fet i lamentablement ja passa, els fets ocorreguts a Premià de Mar no poden ser comunicats amb celeritat a la resta de Policies Locals i Mossos. La informació passa del carrer a la central de Policia Local i el guàrdia que esta al telèfon ha de trucar a la resta de cossos policials per a informar-los d’un en un. Resultaria més eficaç i fàcil fer una única comunicació per emissora a la resta de policies. 

Per altra banda NO tenim operatiu el NIP, una eina molt eficient per a la tasca policial del dia a dia, però que sembla poc interessant o inoperant per l’equip de govern o la cúpula policial. Es tracta del sistema informàtic d’informació policial en el que queden registrades totes les denúncies, per exemple: vehicles sostrets, de persones amb recerques judicials o ordres d’allunyament d’agressors respecte de les víctimes. També dóna a l’agent de policia, informació que pot ser vital per a la seva seguretat i per tant pot minimitzar els riscos laborals, doncs aquest pot rebre de manera immediata informació que li faci adoptar unes mesures de seguretat diferents. Pel que sembla, els màxims responsables, no han interpretat adequadament les mesures que en aquest sentit van ser proposades per la inspecció de treball