dimarts, de maig 12, 2020

RESUM REUNIÓ COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL (04-05-2020)


Es destaquen aquestes idees:

     1.       S’aprova el pla de prevenció de riscos laborals presentat per Recursps Humans. En aquest pla es marca la política de prevenció de l’ajuntament i es regula l’estructura preventiva. S’uneixen annexos d’avaluació de riscos per serveis. Aquest document es formalitzarà per decret d’alcaldia. En el debat previ es resolen els dubtes plantejats pels delegats/des de prevenció entre els quals sobre qui recau la responsabilitat del pla (es respon que tots, treballadors/es i empresa) i s’accepten emenes diverses relacionades amb la nomenclatura de determinars serveis que no guarda coherència amb l’organigrama. També es fa notar l’absència de determinars serveis com Ensenyament, Habitatge i Igualtat.

     2.       A partir de l’aprovació del pla de prevenció ara el que es farà és fer formació a l’estructura i invertir el que calgui en aquest aspecte (es destaca la importància de l’activitat preventiva per damunt de la reactiva). La formació es farà per col·lectius atenent a les similituds en les condicions de treball.

     3.       S’ha fet pel servei de prevenció  una reevaluació de riscos amb la nova realitat de la pandèmia en aquells llocs qualificats com a serveis essencials, Brigada, Policia i Serveis Socials. Recentment ja s’havia efectuat avaluació de riscos en Escola Bressol i Escola de Música. Arran d’aquestes avaluacions es proposen mesures correctores. Ara la prioritat està en aquests llocs de serveis essencials principalment exposats a agents biològics.

    4.       Per a la coordinació de l’acció preventiva en aquests llocs concrets de serveis essencials es constitueixen dins del CSSL els grups següents:

BRIGADA: Alfonso Tejedor, Fernando López, Josep Molins, 3 membres dde RRHH.
POLICIA: Jordi Jiménez, Albert Martínez, Josep Molins, 3 membres de RRHH.
SERVEIS SOCIALS: Glòria Capellas, Pepita Pérez, Núria Mestre, Josep Molins i 3 membres de RRHH.

Jose Molins ha visitat els centres de treball i donarà informació de les conclusions de la visita. Amb aquesta finalitat es concreten les pròximes reunions d’aquests grups de treball:

SERVEIS SOCIALS: Videoconferència divendres 8 de maig a les 10h
BRIGADA: Videoconferència dilluns 11 de maig a les 10h
POLICIA: Videovonferència dimarts 12 de maig a les 10h

     5.       S’ha tornat a demanar al personal la comunicació de persona amb vulnerabilitat per comunicar al servei de prevenció a l’objecte d’establir els protocols d’actuació.