dimarts, de maig 12, 2020

RESUM REUNIÓ COMITÈ UNITARI DE PERSONAL (06-05-2020)


Es destaquen aquestes idees:

    1.       S’ha comunicat als membres del Comitè de Seguretat i Salut Laboral, fora de reunió, que a mitjans de març es van detectar quatre casos de treballadors amb patologies sospitoses de  COVID19 però no confirmades per no haver-se efectuat test. Fa unes setmanes es va detectar  un cinquè cas sospitós però ja ha complert la quarentena i no està en servei. el El Comitè Unitari de Personal lamenta no haver estat coneixedor d’aquesta situació, tot i que segons es manifesta Recursos Humans aquests van ser informats del fet el passat 24 d’abril. Es tracta d’un cas clar de descoordinació en la transmissió de la informacio que hagués pogut tenir efectes molt negatius per la plantilla.

     2.       Es debat sobre la proposta de modificació de les vacances regulades en l’Acord de Matèries Comunes. En concret, la proposta de l’ajuntament és augmentar de 10 a 18 els dies laborables continuats en règim de gaudi de vacances en el periode comprès entre l’1 de juny i el 30 de setembre. També que el període de vacances es comuniqui a RRHH abans del proper 22 de maig.  Els sindicats integrats en el Comitè Unitari, llevat d’UGT, faran una contraproposta de 15 dies continuats (que possibilitarien unir tres setmanes efectives) i de dilatar el periode de gaudi dels dies de lliure disposició + addicionals pendents corresponents al 2020, habilitant el 2021 i evitant així la concentració en pocs mesos per garantir la prestació dels serveis públics. En el cas de la UGT vol fixar la seva postura posteriorment atenent a les necessitats de la Policia Local.

     3.       En el tema desconfinament s’acorda que els sindicats defensarem una solució global a tots els serveis amb una planificació prèvia. És a dir, que no es reprengui l’activitat en un departament sense tenir un calendari de reincorporació en la resta de departaments. En el cas del desconfinament els membres del Comitè han constatat dos discursos diferents per part del govern: el més metòdic, preventiu i planificat que preconitza Recursos Humans i el que evidencia més voluntat d’agilitzar el retorn presencial protagonitzat per la part política. En aquest sentit es posa com exemple la reunió que va tenir lloc a l’àrea de SSTT el passat dia 5 de maig.

     4.       Cal demanar un acord sindicats-govern que inclogui les mesures preventives necessàries per la tornada a l’activitat presencial, i situar en aquest context la proposta de modificació de vacances que tindria un caràcter puntual per aquest any. En aquest sentit disposem de l’exemple dels acords adoptats en le si de l’administracio general de l’estat que podem utilitzar com a referència. També es proposa traslladar a la Mesa General una petició de moratòria en la reincorporació fins que no es doni aquest acord.

      5.       Respecte als canvis organitzactius proposats per l’ajuntament en l’àrea de Promoció Econòmica, s’observen dins d’una lògica de reforç de serveis que en el context actual cal potenciar però cal saber si tindran un caràcter puntual o de permanència en el temps, cosa que obligaria a modificar l’organigrama. Respecte als canvis proposats en el servei d’Ensenyament de nomenar una nova cap de servei i de crear un servei psicopedagògic CCOO es manifesta totalment en contra per contenir irregularitats el procediment, per haver abusat, en aquest cas de la discrecionalitat i no haver atès (igual com en el cas de Promoció Econòmica) el procediment legal de negociació prèvia en la Mesa General de Negociació. També de la improvisació i la manca de modificació de l’organigrama. Cal fer esment que els canvis han estat executius a partir de l’ 1 de maig.

A l’espera, doncs, del tractament del tema en la propera Mesa General de Negociació prevista per dimarts vinent, aquest és, ara per ara, el posicionament sindical.