diumenge, d’octubre 09, 2022

PGT I LA CERCA DE VOLUNTARIS PER COL·LABORAR EN UNES OPOSICIONS A LA POLICIA LOCAL

El passat 29-09-2022 el servei de PGT va fer una crida interna a la plantilla amb l’objectiu de seleccionar 9 persones per donar suport el  dissabte dia 8 d’octubre en les oposicions per cobrir sis llocs d’agent de la Policia Local del nostre ajuntament.

Cal dir que en aquest cas la representació social no ha rebut cap mena d’informació d’aquest procés, ja sigui en les reunions que mantenim habitualment, ni per cap altra mitjà com ara el correu electrònic, ni tan sols verbalment. Per tant, els sindicats no hem pogut participar en la determinació de les retribucions que s’abonaran (fet previst legalment) ni fer cap aportació en el procés seguit per la selecció. En la reunió de dijous dia 6-10-2022, el Comitè Unitari de Personal ha manifestat a la regidora de PGT el malestar de la part social per aquesta actuació.

Les crides internes per a reforços de departaments o serveis amb sobrecàrrega de treball fins ara s’han produït només esporàdicament  i en circumstàncies extraordinàries (com es va esdevenir recentment en situació de pandèmia). Des de CCOO no tenim una postura contrària a aquesta possibilitat, si bé ens preocupen dues coses: la primera és que tots els serveis que es puguin trobar en el futur amb sobrecàrrega de treball, com ha passat aquesta vegada amb PGT, tinguin la possibilitat d’obtenir suport; en segon lloc pensem, i així se li ha manifestat a la regidora de PGT, que els destinataris de la crida haurien de ser prioritàriament aquelles treballadores i treballadors que desenvolupen professionalment funcions en un àmbit homologable a la naturalesa de les tasques objecte de cobertura. Per aquest motiu tampoc no hem entès una crida universal en aquesta ocasió que s’ha fet extensiva, fins i tot, a l’empresa municipal de serveis.

Cal que en el futur l’ajuntament sàpiga corregir un plantejament que és convenient regular per no caure, al nostre parer, en els mateixos errors que en aquesta ocasió.