diumenge, d’octubre 09, 2022

L’AJUNTAMENT FA JOCS DE MANS AMB UNA PLAÇA DE DIRECTOR/A DE MUSEU DE L’ESTAMPACIÓ I ROMÀ

En la passada Mesa General de Negociació, l’ajuntament va presentar als sindicats unes bases per cobrir com a personal d’alta direcció el lloc de Director/a de Museu de l’Estampació i Romà

La plaça corresponent havia estat anunciada per ser coberta pel sistema ordinari i estava ocupada interinament per una treballadora que estava preparant aquest procés selectiu i que, amb aquesta decisió veu frustrada la possibilitat d’accedir al lloc si no és participant en un procés d’adscripció directa amb poca transparència i per un període de 2 anys.

El cert és que el lloc de Director/a de Museu, sempre ha seguit un itinerari erràtic. Durant un temps va ser cobert per personal eventual (una irregularitat manifesta per quant el personal eventual no té capacitat jeràrquica), posteriorment es va produir un buit i no va ser ocupat per ningú (i això ha estat argumentat per l’ajuntament per no incloure la plaça en el procés d’estabilització) i ara que semblava que es normalitzava la situació davant la possibilitat de quedar exclòs el Museu, per aquest motiu, de la xarxa de museus locals, el govern considera que ha de ser cobert per personal d’alta direcció. Aquest fet comporta un procés de selecció deslligat de la necessària objectivitat malgrat s’hagin redactat unes bases, ja que l’alcalde pot actuar discrecionalment en la selecció del candidat/a.

CCOO junt amb CGT també present a la mesa de negociació, no vam veure gens clara la maniobra que no sabem a quines intencions obeeix i que sembla voler escapar a una modificació de la RLLT i el ROM que determinen clarament quins llocs són els que s’han de desenvolupar per personal directiu. L’ajuntament va intentar deslligar argumentalment aquesta alta direcció del personal directiu quan l’article 13.4 del TREBEP deixa clar que  Cuando el personal directivo reúna la condición de personal laboral estará sometido a la relación laboral de carácter especial de alta dirección.” per tant estem parlant de la mateixa cosa, però com que no ho veiem clar, des de CCOO farem una consulta als nostres serveis jurídics.

Davant la situació des de CCOO no vam entrar a valorar el contingut de les bases tota vegada que estem en contra del plantejament general.  Tampoc no participarem com ja hem deixat clar repetidament, en cap tribunal de selecció les decisions del qual, ja d’antuvi, se sàpiguen subordinades a la decisió subjectiva de l’alcalde.