dijous, de setembre 29, 2022

CAL UNA NOVA LLEI DE POLICIES LOCALS DE CATALUNYA JA !!!

Des de l’Agrupació de Policies Locals de Catalunya de CCOO (APL), s’ha fet un estudi exhaustiu de la Llei 16/1991, de les Policies Locals de Catalunya, les conclusions del qual demostren que aquesta Llei no només és antiga i obsoleta, sinó que NO reflecteix la realitat actual de les Policies Locals i Vigilants de Catalunya i que demostra la necessitat imperiosa que es redacti una nova norma JA!!!.

Per aquesta qüestió, des de l’APL de CCOO hem instat, i instarem, el Govern de Catalunya i la resta de partits polítics del Parlament de Catalunya a fer una nova Llei de Policia de Catalunya, que no només derogui l’anterior sinó que vagi dacord amb la realitat actual i que solucioni, d’una vegada per totes, els problemes que continuen existint en el projecte de Seguretat Pública de Catalunya.

Aquestes demandes van encaminades a PROFESSIONALITZAR, FEMINITZAR, REJOVENIR I DOTAR DE CONTINGUTS tots els cossos de les Policies Locals, i per aconseguir-ho demanem:

C  Exigir la titulació d’accés equivalent al grup C, subgrup C1.
C  Eliminar la figura i els cossos de vigilants i reconvertir-los en Policies Locals amb tots els drets i deures. Això significa, obligar els municipis de Catalunya a tenir només cossos de Policies Locals.
C  Eliminar  per sempre la possibilitat que existeixi personal interí a les plantilles a Catalunya.
C  Fer processos de selecció de manera mancomunada.
C  Dotar totes les Policies locals dels mitjans necessaris, tant materials com d’accés a xarxes. Un programari comú i eficaç.
C  Crear fórmules efectives per fomentar la mobilitat de personal entre municipis.
C  Establir mínims i màxims en els sous dels Policies Locals.
C  Desenvolupar més acuradament la segona activitat.
C  Cal un marc normatiu que inclogui a tots els cossos de Seguretat Pública de Catalunya.
C  Incorporar la discriminació positiva a favor de les dones.
C  Fer una classificació de les categories i grups concordant amb les que s’especifiquen al TREBEP.