dimarts, de desembre 20, 2022

UNA “APAGADA” INFORMATIVA BEN FRUCTÍFERA PEL PERSONAL INTERÍ

La nostra darrera publicació en aquest blog va ser el passat 2 de novembre. Pot semblar molt de temps perquè des de CCOO ens vam proposar mantenir informada la plantilla de manera permanent. La veritat, però, és que durant un temps, el millor per tots i per totes ha estat que haguem guardat un prudent silenci. 

La nostra publicació del 2 de novembre desgranava les bases d’estabilització, recent acordades, amb força detall. Aquesta notícia, esperada per molta gent, va aixecar, però, molta polseguera. Tant el govern municipal com PGT van manifestar la seva disconformitat en com s’havia transmès la informació, entenent que podia dificultar  un procés de per si ja prou complex. En realitat, el que va encendre les alarmes, creiem que no era tant la nostra informació, sinó la publicació reactiva per part d’un altre sindicat,  d’un document de treball que en cap cas havia de sortir de les taules de negociació. CCOO es va manifestar crítica amb aquesta actuació perquè entenem que entre donar una notícia (per molt detallada que sigui) i filtrar un document de treball hi ha molta diferència i pensàvem que també seria entès d’aquesta manera pels nostres interlocutors del govern, cosa que no va ser així i malauradament se’ns va posar a tots en el mateix sac.

En aquestes darreres setmanes, la publicació de la "Resolución de la Secretaría de Estado de Función Pública sobre las orientaciones referidas a la ejecución de los procesos de estabilización de empleo temporal derivados de la ley 20/2021, de 28 de diciembre" ha vingut a complicar encara més la cosa. Aquestes orientacions, que no són d’aplicació a l’administració local, han dificultat d’allò més les negociacions de bases de processos d’estabilització arreu, suposant una regressió en l’obtenció de resultats en les meses de negociació en les que CCOO està intentant aconseguir les millors condicions pel personal interí que ha d’afrontar aquests processos. En realitat aquestes orientacions han esdevingut un recurs pels ajuntaments poc convençuts per atiar la por a les impugnacions, malgrat això suposés que els i les aspirants a consolidar el lloc no poguessin, entre d’altres coses, obtenir més puntuació pel fet d’haver treballat en el mateix ajuntament convocant.

L’ajuntament  de Premià de Mar no ha estat una excepció i ha estat permeable a aquesta visió, fent trontollar l’acord obtingut el 28 d’octubre passat que va suposar l’aprovació d’unes bases que afavoreixen exponencialment les oportunitats del personal interí que actualment treballa a l’ajuntament.

Celebrem que finalment el govern municipal hagi aprovat en la passada Junta de Govern Local les bases acordades amb els sindicats i hagi protegit d’aquesta manera l’eficàcia dels acords i de la negociació col·lectiva per damunt de qualsevol altra consideració. Aquesta és, doncs, la raó per la qual hem tingut la necessitat del silenci informatiu: assegurar aquest acord, deixar maniobrar al govern i evitar el conflicte. Hi ha vegades que cal sacrificar la informació, allunyar-se del soroll i treballar  per obtenir resultats positius i aquest ha estat un exemple.