dimecres, de març 08, 2023

PGT DEIXA DE CONTROLAR LA PAUSA DE 30 MINUTS PER ESMORZAR

El passat dimecres dia 1 de març els sindicats i tot el personal de l’ajuntament vam rebre per sorpresa una comunicació segons la qual a partir de l’endemà deixava de ser necessari fitxar la sortida i l’entrada amb motiu del permís per esmorzar.  Ens preguntem el perquè d’aquesta mesura que no ha estat mai proposada per cap sindicat a la mesa general i per tant s’ha adoptat de manera unilateral pel govern municipal.

L’alcalde en el ple municipal del mateix dia 1 de març va retreure al Comitè Unitari de Personal que no n’hagués fet esment en l’informe de la plantilla i pressupost pel 2023, cosa complicada si tenim en compte que l’informe ja estava redactat i s’havia enviat al govern i a tot el personal el 28 de febrer, el dia abans. Pot haver una relació causa-efecte? Que cadascú extregui les seves pròpies conclusions. 

La veritat és que fitxar o no fitxar per fer la pausa d’esmorzar no es un problema rellevant pels treballadors i treballadores de l’ajuntament que compleixen responsablement amb el respecte al temps del que disposen per fer-ho i ningú no ho ha plantejat a la representació sindical. Ben al contrari, els problemes poden aparèixer precisament per la manca de control ja que l’ajuntament renuncia a exercir aquesta potestat i serà inevitable que es generin situacions de greuges comparatius entre els que en facin un ús correcte i els que en facin un ús abusiu, sense que existeixi una prova fefaent de tal circumstància

Així doncs, aquesta mesura, emfatitzada per l’alcalde en el ple com una concessió als treballadores i als treballadors no sabem d’on ha vingut ni que pretén si no és llençar una bomba de fum per ocultar els problemes reals de la plantilla, parcialment recollits en el maltractat informe del Comitè Unitari de Personal.