diumenge, d’octubre 01, 2023

CCOO PROPOSA LA MODIFICACIÓ DE L’ARTICLE 34 DE L’ACORD DE MATÈRIES COMUNES REFERENT A L’ACOMPANYAMENT DE FAMILIARS PER VISITES MÈDIQUES

Niño usando un estetoscopio con el abuelo

En el Comitè Unitari de Personal de dimecres dia 27-09-2023, CCOO va proposar a la resta de sindicats la modificació de l’article 34 de l’Acord de Matèries Comunes que regula l’acompanyament de visites mèdiques  a familiars fins a segon grau pel temps indispensable.


Actualment en aquest article es condiciona a que aquests familiars formin part de la unitat de convivència del treballador.

Un important nombre de treballadors i treballadores de la nostra plantilla té els pares en edat avançada que sovint necessiten l’acompanyament per visites a centres mèdics. És un fet, però, a diferència del que passa amb els fills o cònjuge, que no és massa habitual que el treballador formi part de la mateixa unitat de convivència, motiu pel qual acollir-se a aquest dret quan calgui acompanyar als pares obligaria a l’artifici d’haver-se d’empadronar amb ells tot i no conviure-hi.

Des de CCOO hem detectat, doncs, la necessitat de posar sentit comú i de proposar la desaparició de l’exigència de convivència.


En el debat de consens amb la resta de sindicats, CGT i UGT, ha aparegut també la reconsideració de la limitació només a centres públics d’aquest acompanyament i l’extensió de la no exigència d’acreditació de la convivència fins al segon grau de parentiu.


Agraïm als sindicats representats al Comitè Unitari de Personal la voluntat de consens amb aquesta proposta que serà presentada a la Mesa General de Negociació un cop s’hagi constituït.