diumenge, d’octubre 01, 2023

L’AJUNTAMENT RECONSIDERA L’EXIGÈNCIA DE JUSTIFICANTS DIARIS DE PRESÈNCIA A L’HOSPITAL PER ACOLLIR-SE AL PERMÍS PER HOSPITALITZACIÓ DE FAMILIARS

 

Doctor sosteniendo la mano del pacienteFa uns dies, el Servei de Gestió de les Persones va adreçar un correu a la plantilla en el qual informava que es deixarien d’exigir justificants diaris d’assistència a l’hospital quan es tracta d’acreditar el permís per hospitalització de familiars.

Ens sembla una bona mesura que els sindicats veníem reclamant arran del cas d’un company al qual s’havia penalitzat per no fer-ho. Es tractava d’una situació d’excés de zel per part del servei de personal més fonamentat en la idea del treballador com potencial abusador d’un dret més que no pas com el que ha de ser, que no és altra cosa que facilitar les coses als companys i companyes de l’ajuntament quan es tracta d’ajudar un familiar en el moment en que per raons de salut aquest ens necessita.

Aquesta assistència, per descomptat, no s’ha de limitar a la visita hospitalària sinó a tot el que envolta la pròpia intervenció quirúrgica (logística familiar, desplaçaments....) etc. El fet causant, en tot cas, és l’ingrés a l’hospital i és aquesta la única circumstància que cal acreditar.

Ens congratulem que el servei de GP ho hagi sabut entendre i l’animem a seguir en la línia de facilitar la conciliació de la vida personal i laboral.