dissabte, de juliol 16, 2016

RRHH INICIA UNA NOVA FASE D’AVALUACIÓ DE RISCOS PSICOSOCIALS

El qüestionari facilitat a la plantilla no garanteix l’anonimat a judici de CCOO. 


Seguint amb l’extensió de l’estudi de riscos psicosocials, continuació del que prèviament es va fer a la policia local, Recursos Humans va enviar el passat mes de juny un qüestionari a tota la plantilla. 

El qüestionari, però, no garanteix, al nostre judici l’anonimat, ja que, especialment en departaments petits, indicar a l’hora dades com l’edat, el gènere i el lloc ocupat és tant com posar noms i cognoms.

Malgrat tot, segons ens informa Recursos Humans, s’ha recollit fins ara un nombre significatiu d’enquestes. Valorem positivament, malgrat aquests aspectes, que Recursos Humans hagi estat proactiu en matèria de prevenció. Cal recordar que la materialització del contracte amb l’empresa que té encarregada formalment la vigilància de la salut i prevenció de riscos laborals, es va produir mitjançant decret d’alcaldia 479/2016 a favor d’ ICESE PREVENCIÓN S.L. que també va ser contractada per a una previsió de 80 revisions mèdiques al personal de la plantilla, a efectuar el 2016, amb un valor individual per revisió de 45€. Ambdues actuacions generen una despesa global de 6.558,24€.

Arribats a aquest punt, des de CCOO també hem de manifestar el nostre desacord perquè aquestes decisions no s’han traslladat als delegats de prevenció ni s’han tractat prèviament en el Comitè de Salut Laboral. En aquest sentit, els delegats i delegades de prevenció tenien com objectiu, de cara a la propera revisió mèdica, fer propostes de millora respecte a les que es venien efectuant fins ara, propostes a les que no renunciem malgrat la unilateralitat i precipitació de l’ajuntament en la seva decisió.