dissabte, de novembre 28, 2015

L’AJUNTAMENT EN FORA DE JOC AMB EL PERSONAL EVENTUAL DE LLIURE DESIGNACIÓ

La Relació de Llocs de Treball aprovada junt amb la plantilla i el pressupost el passat 18 de novembre pel Ple Municipal incorpora com a personal eventual de lliure designació (conegut com a personal de confiança) els llocs següents: Cap de Serveis Territorials, Cap de Serveis Personals de Participació Ciutadana, Cap de Gabinet d’Alcaldia, Cap de RRHH Organització i Sistemes d’Informació i Comunicació, Tècnic de Comunicació i Premsa i Coordinador d’Activitats Estratègiques. Curiosament els llocs de Cap de Serveis Ec
onòmics i de Cap de Serveis Centrals, exercits fins ara per l’Interventor i la Secretària General respectivament no ho són, com tampoc el de Cap de Serveis Personals d’Atenció Ciutadana. No s’explica quin criteri es segueix per determinar quins llocs seran ocupats “a dit” i quins no.

El més greu de la situació, però, és que legalment aquest tipus de personal no pot tenir comandament ja que, segons l’EBEP es tracta de personal de confiança que té limitades les seves funcions a l’assessorament d’aquell qui els nomena, en aquest cas l’Alcalde. Així doncs, estem en una il·legalitat, ja que cap de les persones que ocupen aquests llocs de treball podrien exercir cap mena de comandament cosa que suposa que no podrien fer de “caps” tal i com posa en evidència la denominació dels llocs que ocupen.

Però això no és tot, legalment aquests llocs de personal eventual cessen en cessar l’autoritat a la que es presti la funció d’assessorament, aixo significa que les persones que ocupen aquests llocs havien de ser cessades en finalitzar l’anterior legislatura. Tampoc és admissible, atenent a la naturalesa del lloc de personal de confiança, el nomenament en comissió de serveis per a la seva ocupació.

Tot plegat suggereix un desori monumental que amenaça en augmentar ja que en la plantilla de personal pel 2016 el govern preveu una dotació pressupostària per nomenar un nou càrrec de personal eventual.

Així doncs, la teoria del regidor Sr.Méndez abastament repetida als plens municipals segons la qual l’ALRSAL permetria a l’ajuntament de Premià de Mar el nomenament d’un màxim de set càrrecs de personal eventual de lliure designació dels quals només s’han cobert tres no és certa, ja que en aquest cas ja els hauríem completat tots i no precísament per exercir les funcions que la llei reserva a aquest tipus de funcionaris.

EL COMITÈ UNITARI COMUNICA AL DEPARTAMENT D’EMPRESA I OCUPACIÓ LES DADES DELS DELEGATS DE PREVENCIÓ

El Comitè Unitari de Personal, a través del delegat Alfonso Tejedor de la CGT a qui agraïm les gestions, ha comunicat al departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya la identitat dels delegats/des de prevenció del nostre ajuntament dels quals us recordem els noms:
  • SORAYA VEGA SANDIN (CCOO)
  • JOAN ROSELLÓ TEIXIDÓ (CCOO)
  • JOSÉ LUÍS DEL OLMO SALIDO (CCOO)
  • ALFONSO TEJEDOR LÓPEZ (CGT)
  • JORDI CASTELLS BARBERO (UGT)
El Comitè de Salut Laboral, queda integrat de la manera següent: 
  • President: Alfonso Tejedor López 
  • Secretari: Esteve Bassas Gràcia 
  • Vocals: Soraya Vega Sandín, Anna Franquesa Fàbregas, Jordi Castells Barbero i Carles Casanelles Parellada. 
Si teniu algun suggeriment, proposta o reclamació que volgueu fer en matèria de salut, ho podeu posar en coneixement dels vostres delegats/des per a valorar-les i donar l’impuls necessari a través d’aquest Comitè de Salut Laboral.

ES POSA EN CIRCULACIÓ UN NOU MODEL PER AL RECONEIXEMENT DE LA COMPLEMENTACIÓ D’IT

La Mesa General de Negociació del dia 11 de novembre va acordar posar en circulació un nou model de document que ha d’omplir el facultatiu per al reconeixement de la complementació d’IT en cas d’una baixa laboral. Aquest nou model de formulari ve a resoldre el dubte que generava l’anterior segons el qual es confonien els supòsits de malalties contagioses sens dubte derivat d’una falta de previsió en el redactat del mateix Acord de Matèries Comunes. 

El nou formulari distingeix entre malalties contagioses inferiors i superiors a set dies en base a un criteri estandaritzat recollit en el “Manual de Tiempos Óptimos de Incapacidad Temporal”.

PENDENTS D’ACCIONS FORMATIVES A LA POLICIA LOCAL

El passat mes d’octubre es va comunicar al Comitè Unitari de Personal un estudi sobre la detecció de necessitats formatives a la Policia Local. Ja fa vàries sessions que introduïm aquest tema a l’ordre del dia de la Mesa General de Negociació, però el tractament de temes prioritaris en el calendari ha anat ajornant aquest debat.

Segons es desprèn de la detecció de necessitats, la majoria de preferències formatives per part dels treballadors/es de la Policia Local s’adreça a la Gestió Policial, prioritàriament a l’actualització de normativa policial i també en matèria de trànsit, codi penal resolució de conflictes i primers auxilis.

La formació ha de tenir un contingut eminentment pràctic per facilitar el desenvolupament de les tasques de seguretat per part dels agents que sovint es veuen implicats en situacions compromeses, la resolució de les quals exigeix un bon domini dels procediments. També és molt urgent definir o actualitzar, segons el cas, els protocols interns de funcionament per tenir clar com actuar i com gestionar d’acord amb les funcions corresponen a cadascún dels agents i dels comandaments.

ENCARA SENSE ACORD EN DIES PER ANTIGUITAT

Per bé que ja s’ha acordat l’aplicació del sisè dia d’assumptes propis i s’ha ingressat en la nòmina del mes de novembre el 25% de la paga extra suspesa el 2012, no es pot donar per tancada la transposició del RD 10/2015 ja que continua sense haver-hi acord en el tema dels “canosos” (reconeixement de dos dies personals més en complir el 6è trienni i un més a partir del 8è) i dels dies addicionals d’antiguitat (fins a un màxim de 4 dies més de vacances segons anys de servei).

 El passat dimecres dia 25 de novembre el Comitè Unitari es reafirmà en la línia de no cedir condicions de treball ja reconegudes en l’Acord de Matèries Comunes tal i com pretenia la proposta el govern segons la qual es canviarien 3 dies de conciliació per l’equivalent econòmic a distribuir entre la plantilla únicament si es rebaixaven els índexs d’absentisme. Aquesta proposta que encara calia concretar més, ha estat rebutjada pel Comitè Unitari. També ha estat rebutjada la pretensió de l’ajuntament segons la qual en matèria de dies d’assumptes
propis havíem de triar entre el nostre Acord i les condicions dels funcionaris de l’Estat.

Prèviament l’ajuntament havia rebutjat la proposta sindical de transformar en diners la sintetització de les antiguitats, que segons Recursos Humans equival a 1,1 dies de treball, per augmentar els imports de la taula d’ajuts socials.

Els sindicats insistim en recuperar les condicions de treball que teníem en el pacte 2008-2011 suspeses pel PP en el RD 20/2012 i pactar millores en base a la possibilitat legal de negociació que obre el mateix decret que modifica determinats articles de l’EBEP. La darrera proposta de l’ajuntament va arribar a distorsionar la realitat en considerar que el 6è i 8è trienni ja van ser tinguts en compte dins de la negociació que va donar lloc al quadre d’ajuts socials, fet absolutament fals com ho demostren les actes de les negociacions.

QUÈ PASSA QUAN EL 24 O EL 31 DE DESEMBRE COINCIDEIXEN EN FESTIU?

Ens han arribat al Comitè Unitari dubtes de treballadors en relació al 24 i el 31 de desembre. Només cal fer una ullada a l’article 61.3 de l’Acord de Matèries Comunes: 

 “Els dies 24 i 31 de desembre romandran tancades les oficines públiques, a excepció dels serveis d’informació, registre general i la policia local. El personal adscrit a serveis afectats per aquesta excepcionalitat podrà gaudir com a compensació de dos dies en les mateixes condicions que l’aplicada en el cas dels assumptes propis. El calendari laboral incorporarà dos dies de permís quan els dies 24 i 31 de desembre coincideixin en festiu, dissabte o dia no laborable”.

L’AJUNTAMENT VINCULA LA NEGOCIACIÓ DE L’ANNEX DE L’ESCOLA DE MÚSICA A UN ESTUDI GENERAL SOBRE MODEL DEL SERVEI

En la Mesa General del passat 11 de novembre, els delegats/des del Comitè d’Empresa van lliurar a l’ajuntament la proposta d’annex a l’Acord de Materies Comunes que regula les condicions horàries de treball de la plantilla de l’Escola de Música. 

El regidor de Recursos Humans, Miquel Àngel Méndez va recepcionar el document però va afirmar que abans de començar a negociar es tindria en compte la situació general de l’Escola de Música i va subratllar la diferència entre ingressos i despeses per al manteniment del servei. 

Des de CCOO entenem que l’ajuntament vulgui considerar tots els arguments abans de la negociació, però cal dir que la proposta dels treballadors/es bàsicament respòn al que es fa en l’actualitat i només pretén posar ordre i regular situacions que a hores d’ara no tenen cap marc de referència. Cal tenir present que als treballadors/es de l’Escola de Música els és d’aplicació directa l’Acord de Matèries Comunes i en aquest cas l’annex només té per objecte regular determinades singularitats no recollides en el cos central de l’Acord, de manera que la negociació no ha de suposar la modificació del seu articulat.

RECURSOS HUMANS DEMANA PERSONAL INTERESSAT EN PROMOCIÓ INTERNA

El departament de Recursos Humans va enviar un correu electrònic a la plantilla el passat 19 de novembre en el que demanava que tot aquell treballador/a que volgués participar en futures promocions internes hauria d’actualitzar el seu currículum i enviar-lo a aquest departament. 

Aquesta mesura és una resposta a l’exigència dels sindicats de prioritzar el personal de la plantilla per a la cobertura de vacants abans de recórrer a la borsa de treball o bé a l’oferta lliure. Així doncs des de CCOO valorem positivament la decisió d’activar aquest mecanisme per donar oportunitat tant a la mobilitat horitzontal com a la vertical en benefici dels treballadors/es que tinguin interès en promocionar.

MIQUEL BUCH: “O PLANS D’OCUPACIÓ O BAIXEM EL SOU ALS TREBALLADORS I EN POSEM MÉS “

En el Ple Municipal del passat 18 de novembre, en resposta una intervenció del regidor de la Crida Premianenca, Joan Ribet, en relació a l’afirmació que els plans d’ocupació substitueixen llocs estructurals de la plantilla l’alcalde Miquel Buch va dir: “O els plans d’ocupació fan una serie de feines que no són estructurals sinó puntuals o baixem els sous dels treballadors i en posem més”. 

Cal destacar la contradicció que suposa afirmar que els plans d’ocupació no fan feina estructural sinó puntual per després suggerir que l’alternativa pot passar per augmentar la plantilla finançant-la amb la reducció dels nostres sous, reconeixent implícitament que, efectivament, els plans d’ocupació fan feina estructural que estalvia diners. En realitat els plans d’ocupació, i així ho hem denunciat diverses vegades des de CCOO s’utilitzen com a mà d’obra, no barata, sinó gratuïta, per apaivagar els efectes de les limitacions legals i pressupostàries per al manteniment i la creació de nous serveis. 

El Comitè Unitari de Personal ja va deixar clar en el seu informe de la plantilla que tan criticable era l’ús inadequat dels plans per part de l’ajuntament com la manca de supervisió de les tasques efectives d’aquests treballadors per part de les administracions convocants dels plans, en aquest cas Diputació i Generalitat. Tot plegat conforma una situació absurda de treballadors de curta durada sense drets als quals se’ls valora capacitat i formació en el procés selectiu però que quan entren a treballar perceben una retribució assistencial i no pas de reconeixement d’una prestació professional. 

En relació a baixar sous per contractar gent nova, també hem de recordar que la redistribució de credits dins del capítol 1 pot afectar no només la massa salarial entesa com el conjunt de retribucions del personal, als que fa referència el Sr. Buch, sinó també als càrrecs de confiança (discrecional d’Alcaldia), de manera que el nostre suggeriment és que consideri prescindir del personal eventual de lliure designació com una mesura que permeti l’estalvi suficient per abordar noves contractacions. 

Per últim dir també que l’Alcalde va assegurar en el mateix ple l’existència d’un acord amb els sindicats per no efectuar una valoració de llocs de treball atès l’escenari de crisi econòmica. No és cert si tenim en compte que des de CCOO venim reivindicant des de molt abans de la crisi, quan no hi havia impediments ni legals ni pressupostaris, la realització de la valoració de llocs de treball que ja va quedar recollida com una obligació del govern municipal en el Pacte de Condicions de Treball 2008-2011 i s’ha mantingut des d’aleshores. Fins i tot el nou Acord de Matèries Comunes preveu en la seva disposició addicional quarta l’obligació d’iniciar-la durant el 2015, cosa que vol dir que novament s’incompleix aquesta obligació ja que, en el millor dels casos s’iniciarà el 2016. L’ajuntament tampoc no ha volgut entrar en cap moment a negociar la retroactivitat de les possibles millores econòmiques, acord que permetria que una superior valoració econòmica d’un lloc de treball no s’abonés immediatament però que es recuperés una vegada les circumstàncies legals o pressupostàries ho permetessin.

dimarts, de novembre 24, 2015

Taller Bàsic de Formació contra l'Homofòbia ( lgtbofòbia)


L’Ajuntament de Premià de Mar, a través del departament de RRHH i el sindicat de CCOO organitzen conjuntament un Taller de sensibilització i formació bàsica en l’àmbit LGTBI ( acrònim emprat per a referir-se col·lectivament a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals). Aquest és un àmbit que des de la responsabilitat que tenim els gestors de les relacions laborals, tant des del punt de vista de l’ajuntament com dels representants sindicals, hem de cuidar, facilitant tota la informació necessària a les persones implicades amb l’objectiu combatre la discriminació directa o indirecta per raó d'orientació sexual i d'identitat de gènere. 
El taller serà impartit pel President de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya, l'Eugeni Rodríguez, i la Raquel de Haro, responsable de l'Àmbit LGTBI de CCOO Catalunya. Les dades d’aquesta acció formativa són: 

Títol: Taller Bàsic de Formació contra l'Homofòbia ( lgtbofòbia) 

Contingut: 
• Terminologia básica 
• Drets Humans i Legislació 
• El Dret a la no discriminació 
• Projecció audiovisual Stop Homofòbia! Ni a la feina ni enlloc. 
• Accions concretes davant fets homofòbics en el món laboral. 
• Bones pràctiques per evitar l’homofòbia a la feina. 

Objectius: Fer una primera aproximació a la temàtica i donar eines per donar respostes a situacions de discriminació que puguin patir les persones del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals), amb accions concretes. Entre les característiques del taller, destaca la metodologia utilitzada que serà participativa, propera i sobretot pràctica. 

Data: 30 de novembre del 2015 de 13 a 15h. 
Lloc de realització: Sala Actes Antiga Fàbrica del Gas. 

• No es requereix tenir coneixements previs a la temàtica. 
• Es repartirà un dossier de treball a cada persona participant. 
• S’entregarà un certificat d’assistència a cada persona participant.

dilluns, de novembre 02, 2015

CCOO POSA EN MARXA UN PROJECTE DE REFORÇ TERRITORIAL DE L’ADMINISTRACIÓ LOCAL A LA COMARCA DEL MARESME

El sector d’administració local de la FSC de CCOO, ha impulsat un pla per a reforçar l’acció sindical al Maresme en l’àmbit de l’administració local. El projecte, que esta coordinat pel company d’aquest ajuntament Cesc Niubó, pretén crear una xarxa de delegats/des i de representants sindicals que es reuneixi periòdicament per tractar monogràficament aspectes d’interès representatiu (aquest mes d’octubre s’ha tractat sobre els sistemes d’accés a la funció pública), així com també constituir un banc de coneixements i de recursos per facilitar la col·laboració mútua de l’acció sindical en els trenta ajuntaments de la comarca. En paral·lel, el company Llorenç Barraca, delegat LOLS de CCOO a l’ajuntament de Premià de Mar, efectuarà assessorament jurídic en l’àmbit de la Federació de Serveis a la Ciutadania en les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i Osona. Ambdues actuacions formen part de la col·laboració establerta entre la secció sindical de CCOO de l’Ajuntament de Premià de Mar i la direcció del sindicat amb la finalitat reforçar el nostre territori.

EL GOVERN MUNICIPAL ES TREU DE LA BUTXACA CANVIS ORGANITZATIUS A L’ÀREA TERRITORIAL SENSE ESPERAR A TENIR ORGANIGRAMA

El govern municipal ha informat als sindicats d’un seguit de canvis que afecten l’estructura jurídica de l’ajuntament i a una recomposició física i funcional de l’àrea territorial. CCOO ja ha deixat clar que no facilitarà les actuacions sense que abans es presenti la nova organització de la plantilla municipal anunciada pel govern i la Valoració de Llocs de Treball que constitueix una obligació legal per l’ajuntament (per acord amb els sindicats des del 2008) i que ha incomplert fins ara. Aquests dos elements són la base sobre la qual caldrà realitzar les necessàries modificacions de la Relació de Llocs de Treball les quals cal executar prèvia negociació del corresponent calendari. Tot aquest treball s’ha de fer abans de fer un sol canvi i no pas resoldre necessitats immediates en base a modificacions puntuals emprant instruments de dubtosa legalitat sense una perspectiva general, pràctica que ha utilitzat fins ara la l’ajuntament. L’experiència demostra que aquesta manera d’actuar no resol els problemes de fons i no fa altra cosa que incrementar els greuges comparatius entre els treballadors/es de la plantilla. El Comitè Unitari ha convocat una assemblea de treballadors/es de l’àrea territorial per dijous dia 5 de novembre per abordar el tema.

EL PERSONAL DE L’ESCOLA DE MÚSICA RECLAMA ATENCIÓ PER A LES TASQUES DE CONSERGERIA I ADMINISTRACIÓ DEL CENTRE

En la Mesa General de Negociació celebrada el dia 28 d’octubre, els representants sindicals de l’Escola de Música van subratllar la necessitat d’assegurar la permanència en el centre de la persona que exerceix les funcions de conserge que també s’ocupa de les tasques administratives. El requeriment al treballador per a cobrir necessitats de tota mena fora de l’edifici agreujat per una situació d’absència per IT han portat com a conseqüència dificultats en les tasques de control i vigilància dels accessos i d’obertura i tancament de portes, comportant un problema de seguretat, aixi com també l’atenció als pares i mares d’alumnes. Al nostre entendre, l’ajuntament no ha resolt la diferent tipificació de les funcions que es fan a l’escola: la funció docent, l’administrativa i la de control i manteniment de l’edifici. Al cap de la setmana passen pel centre uns 400 alumnes i seria aconsellable que el conserge-administratiu no entrés en rotació per cobrir necessitats sobrevingudes o no, ja que les necessitats del centre per si mateixes tenen prou entitat com per justificar la dedicació plena del titular d’aquestes tasques.

EN TRÀMIT L’APROVACIÓ D’UN NOU REGLAMENT DEL PLA DE PENSIONS

L’adhesió dels treballadors/es de Premià Serveis S.L. a l’Acord de Matèries Comunes 2014-2017 ha comportat la necessitat, en tractar-se de dues realitats jurídiques diferenciades (ajuntament-societat mercantil), que calgui modificar el Reglament de Pla de Pensions. Ara el reglament passa a denominar-se “Reglamento del Plan de Pensiones de promoción conjunta de los empleados del ayuntamiento de Premià de Mar i de Premià Serveis Municipals SLU”. Aquesta modificació no ha de suposar una alteració de les condicions que fins ara establia l’antic reglament i no afectarà la gestió dels fons consolidats. També serà necessària la remodelació de la Comissió de Control actual donat que s’han produït baixes entre la representació dels partíceps. Així doncs, properament des del Comitè Unitari de Personal s’activarà aquest tema.

CCOO DEMANA INFORMACIÓ SOBRE EXPEDIENTS D’HORES EXTRES QUE SUPEREN LES 80 HORES ANUALS

CCOO, a través del Comitè Unitari de Personal, ha demanat la revisió d’expedients que afecten a treballadors/es els quals han superat (en algun cas de llarg) les 80 hores extres anuals. Cal recordar que l’article 105.2 de l’Acord de Matèries Comunes estableix aquesta limitació ja que les hores extres, tal i com diu el mateix Acord, s’han de limitar a necessitats eventuals i casos d’emergència. Per evitar aquesta acumulació d’hores en una sola persona existeixen mecanismes com la rotativitat prevista en el mateix text legal. El fet que poques persones acumulin un excés d’hores contribueix també a que la resta del personal es vegi obligat per exhauriment de crèdit pressupostari a compensar els treballs extraordinaris en temps de descans, creant un greuge comparatiu que precisament l’Acord de Matèries Comunes pretenia evitar en trencar la lògica de discriminació segons la qual uns cobraven i altres compensaven. És impresentable que per part dels controladors de la despesa municipal es posin tota mena de problemes invocant la legalitat per donar satisfacció a determinats acords de negociació i ignorin un precepte legal tan clar com aquest que no només es recull en el nostre Acord sinó en legislació superior en matèria laboral.

CCOO PRESENTA UNA PROPOSTA PER A RESCABALAR EL COMPLEMENT DE DESTÍ PER A LES PLACES DE NOVA CREACIÓ

CCOO ha presentat una proposta per a que els treballadors/es que ocupen llocs de treball als quals se’ls va aplicar la mesura de reducció al mínim del complement de destí puguin recuperar progressivament el grau que els pertoca. La mesura es remunta a uns quants anys enrere quan l’ajuntament va decidir que el personal de nova incorporació no podia cobrar el mateix complement de destí que els altres treballadors/es que tenien més antiguitat i que disposaven del grau màxim legal per cada grup de classificació. L’únic problema és que l’ajuntament no va preveure què havien de fer aquests companys/es per augmentar nivell atès la inexistència d’un pla de carrera administrativa. Això no només va penalitzar el personal de nova incorporació sinó també aquell que en virtut d’un procés selectiu havia consolidat una plaça ocupada interinament. Ara CCOO, a través del Comitè Unitari de Personal ha demanat que es reconegui un grau d’augment en el complement de desti per cada dos anys d’antiguitat a l’espera que es defineixi un reglament de carrera. El govern municipal està obert a aquesta proposta tot i que estableix condicions. Aquest tema es resoldrà en les properes negociacions.

ENCALLADA L’APLICACIÓ DE MESURES RD 10/2015 (DEVOLUCIÓ DIES PERSONALS)

S’està negociant l’aplicació del RD 10/2015 que com recordareu preveu diferents mesures com la recuperació d’una quarta part de la paga extraordinària de 2012, la recuperació del sisè dia per assumptes particulars, també es recuperen els dies per personals segons antiguitat (fins a dos dies en complir el 6è trienni i un dia més per cada trienni a partir del 8è). L’única mesura de la qual no ens beneficiàvem anteriorment al RD 20/2012 és la d’un màxim de 4 dies addicionals de vacances en funció de l’antiguitat i és la que presenta més dificultats de negociació. De moment no s’ha tancat cap acord. Els sindicats, qiue havien demanat sense èxit l’aplicació de totes les mesures favorables a la plantilla amb l’argument de la pèrdua de drets dels treballadors/es públics/ques en aquests darrers anys, tornaran a presentar una proposta en la propera sessió negociadora orientada a la recuperació dels drets que ens han retallat fins ara via pressupostos generals i reials decrets. Des de CCOO hem detectat una orientació del govern a l’harmonització de condicions de treball respecte a altres ajuntaments. Això vol dir posar en discussió les millores obtingudes durant molts anys a través de la negociacio col·lectiva. No cal dir que no entrarem en aquest debat.

LA COMISSIÓ MIXTA INTERPRETA FAVORABLEMENT A LA PROPOSTA SINDICAL LA COMPLEMENTACIÓ D’IT PER MALALTIA GREU

La Comissió Mixta d’Interpretació i Seguiment de l’Acord de Matèries Comunes, interpretà en sessió celebrada el passat 7 d’octubre l’article 72.2 “Malaltia greu” dins del títol “Supòsits excepcionals en relació a la IT per a contingències comunes. Segons aquesta interpretació, serà suficient per a la complementació al 100% de la situació d’IT, la justificació documental per part d’un facultatiu d’un centre públic d’assistència sanitària en el qual aquest manifesti que la malaltia que pateix el treballador té un caràcter greu. Tanmateix, la relació de patologies recollides tant en el mateix article com en el RD 1148/2011 i el RD 2210/1995, també citats, tindràn caràcter subsidiari respecte a la justificació abans referida.

APLICACIÓ DE MESURES A LA POLICIA LOCAL EN COMPLIMENT DE LES MESURES EXIGIDES PER INSPECCIÓ DE TREBALL

Un informe emès per la inspecció de treball en data 12 de maig de 2015 posava al descobert l’existència de greus irregularitats a la policia local relacionades amb estils de direcció, manca d’organització, planificació i previsió i de mètodes objectius en l’assignació de tasques. Aquestes irregularitats tenen relació directa amb la baixa laboral d’un agent afectat per una patologia de caràcter psícològic que ha estat considerada com accident de treball i reconeguda per l’ICAM com a incapacitat absoluta. A més d’aquestes deficiències la inspecció observava també l’existència d’irregularitats en les dependències policials i obligava a un seguit de mesures correctores. Aquestes mesures s’estan aplicant de manera gradual. No obstant això, des de CCOO pensem que no s’ha abordat el tema per part del govern amb la proporció que exigia la gravetat dels fets que han afectat la salut d’un company de la policia local . Posem, per tant, en dubte que, malgrat es compleixi amb les formalitats demanades per inspecció, la tèbia actuació del govern municipal permeti una resolució satisfactòria de les negatives dinàmiques internes instituïdes en el cos policial. Des del Comitè Unitari de Personal farem un seguiment puntual de l’evolució dels fets a la Policia Local, mantenint informada la inspecció de treball en el cas que es reprodueixin situacions que puguin posar en risc la salut dels companys i companyes d’aquest servei.

SELECCIONEN UNA AUXILIAR ADMINISTRATIVA PER SERVEIS ECONÒMICS SOTA L’APARENÇA D’UNA BOSSA DE TREBALL

Dit i fet. Com va denunciar CCOO a la Mesa General de Negociació del dia 30 de setembre, el govern ha consumat el que s’havia proposat des d’un començament: seleccionar una auxiliar administrativa per l’àrea de Serveis Econòmics fent veure que es tractava d’una bossa de treball per cobrir substitucions a qualsevol departament. Tant la composició del tribunal com la naturalesa de les preguntes formulades en el procés selectiu no deixaven lloc al dubte. En la Mesa General de Negociació CCOO va demanar que amb independència del procés selectiu per nodrir la bossa de treball, es fés una convocatòria interna urgent per possibilitar que treballadors/es dels grups C2 i de grups professionals que ja treballen a l’ajuntament poguessin optar al lloc d’auxiliar administratiu de Serveis Ecnòmics. El govern, que sempre havia negat la versió de CCOO, assegura ara que farà el possible en endavant per materialitzar aquesta promoció interna. Confiem en que així sigui, però de moment ja s’ha perdut una possibilitat. Aprofitem, no obstant, per felicitar la treballadora guanyadora de l’oposició que ha demostrat la seva capacitat, una cosa no té res a veure amb l’altra. Lamentem el silenci a la petició de CCOO durant aquestes setmanes que Recursos Humans ha aprofitat per completar el proces de selecció ignorant la nostra demanda d’oportunitats de promoció per la gent de categories inferiors.

L’AJUNTAMENT COMENÇA A PAGAR ANTIGUITAT A TREBALLADORS DE L’ESCOLA DE MÚSICA I DE RADIO PREMIA

Diversos companys de l’Escola Municipal de Música han començat a percebre trienns en nòmina. Es dóna la circumstància que mai abans els havien cobrat tot i tenir-ne dret. L’experiència viscuda per aquests companys/es, que han estat assessorats pel Gabinet Jurídic de CCOO, demostra que cal que siguem conscients dels drets que es recullen a l’Acord de Matèries Comunes i exigir-los. En la mateixa situació es troba el personal de Radio Premià de Mar als quals se’ls ha assegurat que començaran a cobrar triennis a partir de la propera nòmina.

DIMITEIX EL DELEGAT SALVADOR APARISI VERA

En la sessió del Comitè Unitari de Personal del passat dia 28 es va tractar la renúncia del company Salva Aparisi, conserge de la Lió i delegat de CCOO a la Junta de Personal. La dimissió ha estat motivada per circumstàncies personals que l’impedeixen el normal exercici de la representació sindical. Salvador Aparisi té una llarga trajectòria a CCOO ja que des de 1985 ha format part del Comitè d’Empresa i de la Junta de Personal en diverses etapes representatives. Aquesta secció sindical reconeix el bon treball fet pel Salva en benefici de tota la plantilla de treballadors i li agraeix la seva dedicació tots aquests anys. El substituirà com a delegada a la Junta la companya Dolça Costa que ja havia exercit aquesta responsabilitat en l’anterior etapa representativa.

MOR JOANA FONT, TREBALLADORA DE L’ESCOLA BRESSOL


El passat 17 d’octubre ens va deixar la Joana Font, educadora de l’escola bressol i companya de la secció sindical de CCOO. La seva absència és un cop fort per les companyes de l’escola, però també per la resta de companys i companyes tant del sindicat com de l’ajuntament que la vam coneixer. La vida no ha estat justa amb ella i ens ha deixat prematurament. Li enviem un petó ben gran allà on sigui.

LA SECCIÓ SINDICAL DE CCOO PREPARA UN TALLER SOBRE LGTBI

La Secció Sindical CCOO ha proposat a l’ajuntament l’organització conjunta d’un Taller de sensibilització i formació bàsica en l’àmbit LGTBI (acrònim emprat per a referir-se col·lectivament a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals). Aquesta acció es duria a terme probablement a finals del mes de novembre L’objectiu és fer una primera aproximació a la temàtica i tenir eines per donar respostes a situacions de discriminació que puguin patir les persones del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) a la feina, amb accions concretes. Des de l’àmbit de psicosocials de la secció sindical de CCOO, que està gestionant aquesta iniciativa, també s’està treballant en un programa motivacional a la feina com a eina per evitar situació de riscos en aquesta matèria en el lloc de treball.

ARA SORTIM TAMBÉ EN PAPER

A partir d’ara també podeu seguir les notícies en paper, recollint els continguts del blog. Intentarem mantenir aquesta dinàmica per a possibilitar que aquells companys i companyes que no disposen d’ordinador a la feina també puguin estar informats. A la resta els servirà, no només per mantenir-se al corrent dels temes en un altre format, sinó també per mantenir el contacte amb CCOO aprofitant que els nostres delegats/des en faran la distribució. El nombre d’exemplars editats serà reduït (uns 150 exemplars mensuals) però suficient per abarcar tots els departaments