dilluns, de novembre 05, 2012

 
L'AJUNTAMENT DE GIRONA ACONSEGUEIX MANTENIR UNA JORNADA INFERIOR A LES 37,5 H SETMANALS
 
Mesa General de Negociació de l'Ajuntament de Girona

Diàriament ens arriben exemples d'altres ajuntaments que han sabut portar el diàleg allà on calia per fer respectar els drets obtinguts a través de la negociació col.lectiva. Ara ens arriba la notícia de l'acord a l'Ajuntament de Girona:
 
 
En aquest acord han aconseguit pactar 30 minuts diaris flexibles i no recuperables, per bé que deu minuts es posen a disposició de l'ajuntament com a bossa d'hores. Una proposta semblant la vam fer des de CCOO a la Mesa General de Negociació del dia 4 de juliol d'enguany (mireu acta n. 15 de la Mesa General de Negociació), però la resposta de la regidora de Recursos Humans va ser taxativa:
 
 " ...Insisteix en que aplicaran les 37,5 h contemplades a la llei i diu que s’han vist obligats a amortitzar llocs per poder pagar la nòmina. Per altra banda diu que no s’aceptaran argúcies per compensar l’aplicació d’aquesta jornada."
 
Naturalment, un acord només és possible si hi ha voluntat de les dues parts. En aquest cas, com queda clar, diguin el que diguin, el nostre ajuntament no ha exhibit la mateixa voluntat que altres per protegir els acords i els nostres drets com a treballadors i treballadores.