divendres, de juny 28, 2013

 
 
EL PLE MUNICIPAL APROVARÀ ELS SERVEIS ESSENCIALS DE L'AJUNTAMENT
 
 


L'art. 3 del Real Decret Llei 20/2011 de 30 de desembre, de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per la correcció del dèficit públic estableix que durant l'any 2012 no es pot procedir a la incorporació de nou personal que no estigués ja inclòs en l'oferta pública de l'ajuntament, llevat de casos excepcionals i per cobrir necessitats urgents i inajornables que es restringiran als sectors, funcions i categories professionals que es considerin prioritaris o que afectin el funcionament dels serveis públics essencials.
 
Aquesta mesura, que es manté pel 2013, obliga a l'ajuntament a declarar essencials una sèrie de serveis per possibilitar que, sense augment dels pressupostos de capítol 1, en determinats casos es pugui substituir personal que causi baixa per jubilació o per altres circumstàncies sense que el servei quedi afectat.
 
Moltes administracions estan posant en marxa declaracions de serveis essencials per evitar deixar de prestar serveis. Una mostra més dels efectes de les mesures adoptades pel govern del PP, obsessionat amb el desmantellament del sector públic i singularment de les administracions locals que ens arrosseguen progressivament a l'extinció en la línia del que reclamen determinades comissions "d'experts", també a Catalunya, que voldrien veure privatitzats tots els serveis públics.