dissabte, de juliol 16, 2016

EL GOVERN DESAFIA LES REGLES DEL JOC EN LA VALORACIÓ DE LLOCS DE TREBALL

Un decret d’Alcaldia nomena sense concurs intern els caps d’àrea d’Organització Interna i de Participació. 

L’Alcalde Miquel Buch, mitjançant decret d’Alcaldia 526/2016 de 20 de juny adscriu en comissió de serveis a l’actual interventor i cap de Serveis Econòmics, al lloc de cap de l’Àrea d’Administració i Organització interna, i a la coordinadora de Joventut i Cultura, al lloc de cap de l’Àrea de Participació, amb efectes 1 de juliol d’enguany. Aquesta decisió no va ser comunicada als sindicats fins el dia 7 de juliol, i de manera verbal, per part del cap de Recursos Humans. 

El govern torna a posar el carro davant els bous, com ja va fer l’octubre de 2015 quan, uns mesos abans de l’aprovació de l’organigrama, va reorganitzar tota l’àrea territorial, i ara, novament, comença a fer adscripcions a destins que encara no existeixen perquè no s’han aprovat en cap relació de llocs de treball, ni s’han definit les funcions, i per tant, entenem incompleixen el procediment legal. Les adscripcions, seguint l’ordre acordat, cal fer-les una vegada aprovat l’estudi i la valoració de llocs que està efectuant l’empresa MERS, que aquest mes de juliol està tot just recopilant la informació. 

A més, la designació directa de dues persones de la plantilla sense celebració d’un concurs intern, podria vulnerar les bases reguladores per a la provisió interna de llocs de treball que el mateix govern municipal va aprovar unilateralment en la Junta de Govern Local del 24 de novembre de 2014, sense negociació, amb la representació dels treballadors i de les treballadores per proveir, en aquell moment, llocs vacants en el departament de Recursos Humans i que entenem encara estan en vigor. 

El Comitè Unitari de Personal, reunit el passat dia 13 de juliol, va acordar per unanimitat, que cadascun dels sindicats representats en aquest òrgan formularia un recurs de reposició per permetre a l’ajuntament reconsiderar aquesta decisió, abans de valorar l’inici d’actuacions per la via contenciós administrativa. 

La decisió dels sindicats s’adopta amb independència de la vàlua i capacitació professional dels companys i companyes afectats per la decisió, que no qüestionem en cap moment. Cal deslligar les decisions arbitràries adoptades pel govern de consideracions sobre la idoneïtat o no, en la que es basen. Des de CCOO sempre hem demanat transparència, negociació i coneixement de les regles del joc per a tothom, per tant qualsevol decisió unilateral que afecti als llocs de treball o a les funcions de qualsevol treballador públic, no fa més que enterbolir les expectatives envers aquesta valoració.