dijous, de juny 14, 2018

COMITÈ UNITARI DE PERSONAL (13-06-2018)

Avaluació riscos psicosocials Biblioteca Martí Rosselló 

El Comitè Unitari de Personal ha acordat fer un seguiment molt directe de les actuacions de l’ajuntament en aquest servei en el qual s’han evidenciat dificultats que afecten el treball ordinari dels companys i companyes adscrits/es. CCOO va demanar en la darrera Mesa General de Negociació la contractació d’una mediació externa i l’ajuntament es va comprometre a copsar prèviament la voluntat de les parts d’acceptar el resultat de la mediació. Hi ha assenyalada una actuació, en aquest sentit, pel proper dia 20 de juny. També pel que fa al règim horari que s’està efectuant, des dels sindicats es convocarà una comissió mixta d’interpretació i seguiment de l’Acord de Matèries Comunes per analitzar l’aplicació de la flexibilitat i marcar els criteris a seguir en endavant. 

Ús dels recursos informàtics amb finalitats sindicals

S’han posat al descobert algunes dificultats per l’ús sindical dels recursos informàtics de l’ajuntament. S’ha acordat portar aquesta qüestió a la Mesa General per clarificar quins són els drets i les obligacions tant per la part sindical com per la part de l’ajuntament i establir un sistema provisional de funcionament fins que els sindicats no puguin disposar d’una ubicació definitiva arran del trasllat previst de determinats serveis a finals de l’any 2018, en el qual els delegats/des s’han reafirmat en el dret, tal i com recull l’Acord de Matèries Comunes, de disposar d’un local degudament equipat amb recursos suficients per poder dur a terme la seva tasca. 

Actuacions en relació a la convocatòria de places cobertes interinament

Atès que s’han iniciat alguns processos que afecten a personal en situacions d’interinitat que s’arrosseguen de fa molts anys, CCOO portarà a la Mesa General de Negociació el debat sobre les actuacions de Recursos Humans, els quals van adquirir el compromís de ser especialment sensibles a aquestes situacions que són objecte de molta inquietud per aquests companys i companyes. En concret, insistirem en el compromís d’efectuar una formació interna orientada a donar seguretat davant el repte d’afrontar un procés selectiu i que es tingui informats/des als companys/es afectats/des en tot moment de les actuacions que es duen a terme en relació a les places que estan ocupant en precari. 

Comissió de Garanties del proper dimecres dia 20 de juny

El proper dimecres dia 20 de juny, tenim previst abordar novament el reconeixement d’antiguitat de diversos treballadors/es que s’han vist perjudicats per un dubte interpretatiu dels acords d’octubre de 2017 que per la part sindical no revesteixen cap dubte, conclusió a la que ens porta, més enllà de la lletra dels acords, la voluntat que va portar ambdues parts a l’establiment del reconeixement dels diferents nivells de complement de destí i que no és una altra que valorar l’experiència acreditada en unes mateixes funcions. Per altra banda, proposarem un nou contingut de la fitxa de conserge que simplifica i millora substancialment una descripció de funcions, al nostre entendre, repetitiva i equivocada en relació a la regulació que d’aquesta figura professional es fa en altres ajuntaments de referència. 

Productivitats per “assoliment altres tasques”

Constatat l’incompliment per part de l’ajuntament dels acords d’octubre de 2017 els quals preveien la desaparició progressiva d’aquest concepte per integrar determinades productivitats en la nova valoració de llocs de treball, i observant que es continua fent un ús discrecional del concepte productivitat que ambdues parts van acordar sotmetre a negociació col·lectiva, portarem aquest tema a la Mesa General de Negociació del proper dia 20 de juny. CCOO considera ofensiu que haguem tot just acabat el primer any d’aplicació de la valoració de llocs de treball i l’ajuntament ja estigui desvirtuant les bases sobre les que es fonamenta l’estructura retributiva acordada i els criteris de determinació dels salaris. 

Revisió de l’articulat de l’Acord de Matèries Comunes

Es constata la necessitat d’abordar algunes modificacions de l’Acord de Matèries Comunes i s’emplaça als diferents sindicats que integren el Comitè Unitari a fer un treball de debat productiu d’aquí al mes de setembre. En aquest sentit és imprescindible que un tema d’aquesta importància no es vegi condicionat pel procés d’eleccions sindicals que es preveu per finals d’any i haguem pogut tancar un consens abans d’aquesta data. També cal possibilitar una negociació amb l’ajuntament sense interferir les darreres setmanes de mandat marcades per la preparació de les eleccions municipals (maig de 2019). 

Annex Escola de Música

CCOO, per acció dels delegats/des de l’Escola de Música, presentarà una proposta en la propera Mesa General de Negociació que ja ha estat informada a la resta de delegats/des del Comitè Unitari. Aquest annex, haurà de servir per regular les singularitats d’aquest servei, tant pel que fa als sistemes d’organització intern (funcions i contraprestacions de l’equip directiu), com per clarificar les jornades de treball de cara a l’inici del curs 2018-2019.