dimecres, de setembre 14, 2022

EL REGLAMENT DE TELETREBALL JA ÉS OPERATIU

Com ja va fer saber CCOO a la plantilla el passat mes de juliol, el ple municipal del 12-07-2022 va aprovar el nou Reglament de Teletreball. A hores d’ara aquest reglament ja és operatiu i es pot consultar clicant un dels enllaços que apareixen a la columna de la dreta d’aquest blog. Aquest reglament és fruit dels treballs d’una comissió d’estudi en la que van participar, a més de l’Ajuntament, els sindicats CCOO i CGT (finalment només CCOO va acordar amb el govern el text definitiu). Es tracta d’un Reglament que segurament caldrà revisar en funció de les situacions que es generin aquest primer any, però és un punt de partida.

El Comitè Unitari de Personal, va acordar el passat 7-09-2022  demanar al servei de PGT que faci una comunicació a tota la plantilla sobre el procediment a seguir per la sol·licitud de teletreball, indicant clarament cada fase que seguirà la petició abans de ser resolta, així com també un llistat del personal que a data d’avui està prestant serveis sota la modalitat de teletreball amb indicació del departament d’adscripció i nombre de dies a la setmana que en fa ús. Per últim des del Comitè Unitari de Personal també hem instat a PGT que informi mensualment sobre el nombre de sol·licituds de Teletreball que han rebut i el departament d’adscripció de les persones sol·licitants així com també l’estat de tràmit en el que es troben.

CCOO vam participar en la comissió d’estudi i finalment va fer possible que el Reglament tirés endavant però no estem satisfets de l’actuació del govern que va denegar en la Mesa General de Negociació la introducció d’esmenes que s’havien aprovat en la comissió executiva del nostre sindicat i que, al nostre entendre, milloraven el text final. L’ajuntament creu erròniament que la participació en comissions d’estudi pressuposa l’acceptació estricta del text obviant el procés de negociador, confonent les meses de treball amb les de negociació col·lectiva. Valorarem, en aquest escenari, la posició de CCOO respecte a la participació del sindicat en aquestes comissions.