dijous, de novembre 15, 2012

 
PREMIÀ DE MAR AMB LA VAGA GENERAL!!!
 
Concentració al final de la manifestació per la vaga general del 14-N a Premià de Mar
 
Una de les més grans manifestacions que s'han fet mai a Premià es va veure ahir pels carrers de la nostra ciutat amb motiu de la vaga general del 14 de novembre. Unes 400 persones van seguir el recorregut que anava incorporant progressivament més efectius a mesura que anava avançant. La manifestació va acabar a la Plaça de l'Ajuntament en la que es va llegir un manifest. Posteriorment es va fer un torn obert d'intervencions en el que Cesc Niubó, President del Comitè Unitari de Personal va explicar als assistents les concentracions dels "Divendres negres" que venim celebrant a la Plaça, així com la necessitat de treballar per enfortir la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics a Premià de Mar que s'està gestant i que té als treballadors i treballadores del nostre Ajuntament com a principals precursors, conjuntament amb companys i companyes del sector d'educació.
 
La participació dels treballadors i treballadores de l'ajuntament a la vaga va ser, segons RRHH del 38,6%, una xifra que es pot considerar baixa, però que no ho és si analitzem la resta d'ajuntaments grans de la comarca ja que vam ser l'ajuntament amb més participació superant el de Mataró (sobre un 30%), Calella i Pineda de Mar (sobre un 20%). A tall d'exemple, en la comarca veïna del Vallès Oriental, concretament a l'Ajuntament de Granollers la participació al  matí es situava sobre el 34%.
 
Analitzant les xifres del nostre Ajuntament, veiem que el gruix de treballadors mobilitzats es situen a oficines i tècnics, molt poca incidència en la brigada i el  Museu  i relativament baixa a l'Escola de Musica (29,4%), fet paradoxal davant la circumstància que es tracta de serveis exposats de manera molt més accentuada que la resta a les mesures de reducció de plantilles que planteja el govern. En sentit contrari a Ràdio Premià de Mar la participació va vorejar el 70%.
 
El govern municipal (CIU-PSC), faria bé de llegir adequadament la mobilització i lluny d'invocar la "majoria silenciosa" entengués que hi ha un procés de mobilització en marxa a Premià de Mar, que no s'aturarà i que no admetrà el llenguatge polític enganyós. Ha de tornar a la negociació i respectar els drets dels treballadors si no vol que la pressió vagi en augment en proporció al descontentament que provoquen les seves mesures.