divendres, de desembre 07, 2012

PAGA EXTRA

EL GOVERN MUNICIPAL NOMÉS ADMET COM A POSSIBILITAT L'AVANÇAMENT DE LA PAGA DE CONCILIACIÓ DE SETEMBRE


I gràcies! Tot i la insistència dels sindicats, el govern municipal es va mantenir rígid en la darrera Mesa General de Negociació del dia 4 de desembre en defensar com única alternativa a la suspensió de la paga extra l'avançament de la paga de conciliació del mes de setembre. Aquesta paga, que se situa en termes globals en uns 150.000 euros, afavoreix les retribucions baixes ja que segueix un criteri inversament proporcional respecte als ingressos obtinguts l'any anterior. L'import màxim que es va abonar l'any 2012 va ser de 1.198 euros, i el mínim 599, situant-se la mitjana al voltant dels 1.000 euros. Aquells treballadors quins ingressos se situen per sobre dels 55.000 euros anuals no la cobren.
 
Enguany, de manera extraordinària s'avançarà al mes de gener i es percebrà conjuntament amb la nòmina d'aquest mes. Els imports seran els mateixos que es van percebre l'any 2012 i es regularitzaran durant el 2013, d'acord amb els càlculs sobre els ingressos de l'any anterior.
 
CCOO va demanar reiteradament l'avançament de la paga del mes de juny perquè entén que té una dimensió més universal que la de conciliació i perquè ja s'ha posat en pràctica en altres ajuntaments. Les representants de l'equip de govern (a les que es va unir a la reunió el regidor del grup municipal socialista Tomás Esteban) van insistir que no anirien més enllà pels dubtes de legalitat sobre aquest avançament (tot i que no van acreditar cap informe tècnic que ho avalés). També van al.legar problemes de liquiditat que des de CCOO posem en dubte tota vegada que si no s'hagués dictat el RDL 20/2012 aquest líquid hauria d'estar disponible per satisfer la paga i perquè cal diferènciar els crèdits (l'Estat obliga a mantenir els crèdits corresponents a la paga fins el 2015) del líquid de tresoreria. Només s'entendria aquesta possibilitat si s'haguessin satisfet pagaments no previstos inicialment una vegada sabut el contingut del decret. Sigui com sigui des de CCOO seguirem contrastant aquesta informació.
 
CCOO va acceptar la fòrmula de l'avançament de la paga de setembre tot i manifestar el seu convenciment que no s'han explorat totes les possibilitats legals i que la gent és ara per Nadal quan necessita els diners i no a finals de gener. El govern insistí que és impossible avançar els imports a principis de gener per raons tècniques.