dissabte, d’abril 23, 2016

EL GOVERN MUNICIPAL DESIGNA UN CÀRREC DE CONFIANÇA COM ASSESSOR DE L’AREA D’ATENCIÓ A LES PERSONES

El Ple municipal del 20 d’abril passat va aprovar un càrrec de confiança per l’àrea d’Atenció Social a les Persones. Aquesta figura va ser discutida per alguns grups de l’oposició i va originar fins i tot una discusió sobre el posicionament contradictori d’algun d’ells. 

El cas és que des de CCOO ja hem reiterat a l’ajuntament que no hauria de fer ús de la facultat legal atorgada a l’Alcalde d’elegir càrrecs de confiança fins no tenir consolidats els equips de base dels diferents departaments que, al nostre entendre, són els que han de rebre els recursos per afrontar els serveis immediats. 

També ens sorprèn que en un moment en el que s’està endreçant l’organització municipal i per tant s’estan estructurant els diferents llocs de treball, es manllevin recursos de capítol 1, que haurien de revertir en la consolidació de l’estructura, per dedicar-los a l’assessorament. 

En qualsevol dels casos també entenem que una vegada aplicada la nova organització aquests càrrecs discrecionals es reduiran a tres, aproximadament un 50% dels que l’Alcalde tindria dret a designar, i per tant no es pot parlar d’ús abusiu d’aquesta figura malgrat que pensem que és clarament prescindible. Una altra cosa és que les figures d’assessorament no s’expliquen només per raons tècniques o professionals sinó també per raons associades a acords o pactes polítics situació que s’escapa a qualsevol anàlisi lògic des de la perspectiva organitzativa.