dimarts, de febrer 11, 2020

PLA D'IGUALTAT

A la Comissió del seguiment del Pla d'igualtat, els dies 24 gener i 4 febrer 2020, respectivament, s'han tractat aquests temes:
Explicació de l'actual Pla d'Igualtat i de les novetats en l'adaptació al RDL 6/2019 del Pla d'Igualtat entre homes i dones, amb data límit el 7 març de 2020, fent-se una pròrroga de l'actual, amb el compromís de crear-ne un de nou per al 2021. 
Es designarà la Comissió Interna d'Igualtat formulant la proposta d'utilitzar una mesa sectorial per no crear més comissions que assumirà les funcions que es determinin en el si de la Mesa General de Negociació.
Es farà una nova diagnosi de cara al proper Pla d'Igualtat al 2021, amb les següents polítiques:
1.- Polítiques d'igualtat d'oportunitats
2.- Polítiques d'impacte en la societat
3.- Revisió de comunicació, imatge i llenguatge inclusiu (adreçat a tota la plantilla on es farà formació a tota la plantilla).
Des de CCOO tenim propostes en la via de la conciliació de la vida personal i laboral com la possibilitat de comptatge en hores enlloc de dies (en el cas dels assumptes propis) donant mes flexibilitat a les persones treballadores i la posada en marxa d'una experiència pilot de treball a distància la viabilitat de la qual es debatrà en el si de la comissió d'igualtat.
Respecte a l'assetjament, actituds sexistes i percepció de discriminació, es proposa designar uns referents on es pugui adreçar el personal per fer consultes. Tot i això, també s'hauria d'actualitzar el protocol d'actuació per a situacions d'assetjament moral, sexual o psicològic.
La Comissió d'Igualtat es reunirà un cop al mes.