dimarts, de maig 24, 2022

ACORD SOBRE LA MODIFICACIÓ DE L’ANNEX 3 DE L’ACORD DE MATÈRIES COMUNES QUE REGULA LA PAGA DE PRODUCTIVITAT DEL MES DE MARÇ


La Mesa General de Negociació celebrada el passat 12-05-2022 va acordar la modificació del sistema de càlcul de la paga de productivitat que s’abona el mes de març de cada any. La modificació consisteix en que deixen d’existir les avaluacions ascendents i descendents pel càlcul dels imports, atès que s’havia comprovat que aquestes valoracions s’havien convertit en armes llancívoles entre comandaments i subordinats, que utilitzaven aquest instrument com a sistema de càstig. Per altra banda no tots els comandaments aplicaven els preceptes del mateix Annex 3, fet que també generava un tractament desigual entre departaments.

Amb la modificació de l’annex 3 s’actualitza el global destinat (228.220,12 euros) i  s’estableixen dos únics ítems: els objectius generals que suposen un 40% de l’import i que es vinculen a les prioritats establertes al PAM,  i els objectius per departament que suposen un 60% i que es distribuiran en funció de l’assoliment dels objectius que s’hauran de determinar a través d’acord amb els sindicats abans del 31 d’octubre de cada any.  Això ve a substituir la regulació actual que, a més d’aquests factors, incorporava l’avaluació del rendiment i les enquestes de satisfacció.

Des de CCOO valorem aquest acord (el qual també ha estat votat positivament per CGT i UGT) com a necessari, ja que clarifica els conceptes i aconsegueix una major agilitat en el tràmit, a l’espera del desenvolupament del Reglament de Carrera Professional que es regularà a través d’acord en la mateixa Mesa General.

Cal recordar que en el seu moment, sota l’Alcaldia de Miquel Buch, la pretensió de l’Ajuntament de que el 100% de la paga la decidís el comandament va portar a CCOO a organitzar i participar en un referèndum a la plantilla (sense el suport de l’Ajuntament) el qual va donar com a resultat el rebuig de més del 95% dels treballadors i treballadores a la mesura, i la regulació posterior en l’Acord de Matèries Comunes que ara es veurà modificada.