dimecres, de setembre 21, 2022

INQUIETUD A L’ESCOLA BRESSOL MUNICIPAL “ELS GAFARRONS” PER LES CONDICIONS DE TREBALL

Arran de la visita d’una representació de CCOO a les dependències de l’Escola Bressol, hem conegut de primera mà la situació en la que es troben les treballadores d’aquest servei que no poden deixar-nos indiferents.

Ha començat fa uns dies un nou curs i  falta personal de suport amb perfil de vetllador/a per l’atenció als infants amb necessitats educatives especials. 

També tenen dificultats perquè es gestionin àgilment les substitucions quan es produeix una baixa o absència del personal de plantilla. El fet d’haver d’atendre amb infradotació de personal aquestes situacions genera un desgast físic i psicològic en les educadores per la sensació de no arribar a tot arreu tenint en compte que treballen amb mainada molt menuda que les reclamen contínuament.

A tot això cal afegir la sensació de discriminació del personal de l’escola per no gaudir de la formació i el reciclatge necessaris per fer la seva feina i treballar en unes condicions físiques que aquests dies de calor han estat especialment difícils d’afrontar per les elevades temperatures i la manca de confort tèrmic, tant per les educadores, com pels infants usuaris. L’escola bressol és una de les poques dependències que no disposa d’una font d’aigua i això encara empitjora més la situació.

El Comitè Unitari, a proposta de CCOO va debatre sobre la situació d’aquestes treballadores i ha demanat la intervenció dels delegats i delegades de prevenció per tal que intentin resoldre aquells temes més delicats a través del Comitè de Salut Laboral, tant els que tenen a veure amb la vessant dels riscos psicosocials com aquells que exigeixen una adequació de les instal·lacions actuals. També, a través del Pla de Formació treballarem per tal que s’acabi amb el dèficit formatiu que afecta aquestes educadores.

En paral·lel al debat sobre la necessitat d’una segona escola bressol cal no oblidar la necessitat de gestionar correctament el servei públic que està oferint la que tenim ara. Ampliar l’oferta de places de 0 a 3 anys en les condicions actuals sense resoldre aquests problemes, ampliaria també les dificultats de prestar un bon servei i protegir les condicions de treball de les professionals que se’n fan càrrec.