dilluns, d’abril 28, 2014

ELS CONSERGES D'ESCOLA DEMANEN L'EQUIPARACIÓ A CONSERGE DE MANTENIMENT

La tasca dels conserges ha adquirit complexitat

Dins de la Relació de Llocs de Treball hi ha diferents tipologies de conserge. Tenim la figura del conserge d'escola, el conserge de manteniment, el conserge a seques (a partir dels darrers processos selectius ha desaparegut l'adscripció suposem que per possibilitar la mobilitat)el conserge del Pavelló i també el conserge d'edificis municipals.

Òbviament seria aconsellable redefinir aquest mosaic de tipologies funcionals que comporten també diferents condicions de treball. Ara, però, ens centrarem em el cas dels conserges d'escola.


La necessitat de reconèixer les habilitats necessàries per a efectuar tasques de manteniment als edificis escolars va fer que fa uns anys i després de llargues reivindicacions dels treballadors afectats, s'instituís la fitxa de conserge de manteniment que distingia aquells llocs de treball que efectuaven treballs de manteniment que van més enllà de les tasques ordinàries i d'escassa complexitat que figuren en la fitxa de conserge d'escola.


Amb els anys, el nombre de conserges d'escola que efectuen tasques de manteniment ha augmentat com també ha augmentat, dit de passada, la tipologia dels treballs que se'ls encarrega amb caràcter general (neteja de patis, assistència de manteniment en altres edificis municipals, fins i tot els no escolars). En l'actualitat hi ha conserges que estan entrant en la roda de manteniment general, assumint a la pràctica tasques recollides en la fitxa de conserge de manteniment més que no pas en la fitxa de conserge d'escola, de manera que aquests reivindiquen el canvi d'adscripció.


Per tractar sobre aquest tema i mirar de trobar una solució, el Comitè Unitari de Personal va demanar formalment al govern municipal el passat dia 26 de març, una reunió en la que estigués representada l'àrea afectada (en aquest cas Ensenyament), Recursos Humans, el Comitè Unitari i els mateixos conserges d'escola. A hores d'ara encara no hem rebut resposta.