dissabte, d’abril 23, 2016

L’AJUNTAMENT APROVA UNA NOVA ORGANITZACIÓ COMPETENCIAL I FUNCIONAL

En sessió plenària celebrada el passat dia 20 d’abril, i amb els vots favorables dels grups municipals de CIU, PSC, ERC i PP es va aprovar la nova organització de l’ajuntament de Premià de Mar. La resta de grups es va abstenir o votar en contra tenint en comú l’argument que no se’ls havia permès fer aportacions ni disposar de temps per estudiar un tema prou important com aquest. La veritat és que els sindicats si que hem tingut l’oportunitat, no de negociar, com erròniament van interpretar alguns regidors del ple, sinó de fer suggeriments (cal no oblidar que l’organització és una potestat exclussiva de l’ajuntament). Compartim la determinació i el compliment dels terminis per part del govern municipal i també entenem la postura dels grups de l’oposició per quant des de CCOO sempre hem defensat que la construcció de grans consensos en temes estratègics és la millor garantia de perdurabilitat. 

La nova organització preveu la següent divisió organitzativa estructurada en quatre àrees, un staff d’Alcaldia i un organigrama d’habilitats nacionals.

Organigrama 2016




La posició de CCOO fins ara ha estat proactiva realitzant aportacions que s’han recollit parcialment. Reconeixem l’esforç per part de RRHH i el govern municipal per accelerar els treballs, cosa que ens permetrà afrontar d’immediat la Relació i la Valoració de Llocs de Treball, tasques aquestes més complexes i que requerien d’aquest plantejament previ. 

Respecte a l’organigrama, comprovem que s’han resolt determinades situacions que restaven al marge de la legalitat (figura gerencial encoberta fins ara sota un càrrec de lliure designació i personal eventual amb funcions de comandament), tot i que encara no s’han determinat qüestions importants com ara el sistema de cobertura dels llocs de cap d’àrea. 

Per altra banda, reiterem la nostra crítica a nous nomenaments de personal de confiança en tant no estiguin resoltes les necessitats dels equips de base, tot i que el nombre de llocs en aquesta situació es pot entendre raonable dins dels marges que permet la norma legal. 

Quant a perspectives de futur ja hem deixat clar que no acceptarem una interpretació abusiva del concepte “polivalència” mitjançant el qual el govern ha deixat entreveure la simplificació de fitxes de llocs de treball i que combatrem la precarietat i situacions irregulars que es concreten en la sistematització dels plans d’ocupació per resoldre dèficits estructurals de plantilla, o bé l’externalització de serveis. 

Finalment pensem que no es pot abordar la qüestió organitzativa dels llocs de treball sense tenir coneixement clar de les càrregues de treball que suporta cada treballador/a ni l’impacte que pot tenir sobre aquestes la revisió del circuït administratiu i la comunicació interna. En aquest sentit també cal conèixer les previsions quant a inversió en possibles millores i respectar en tot cas un equilibri raonable entre recursos disponibles i quantitat i qualitat dels serveis que s’ofereixen des de l’ajuntament.